Labdarúgás

2018.01.29. 10:29

Céljuk a bajnoki cím megszerzése

A megyei II. osztály Keleti csoportjában lévő Mátraterenye a megszerzett 34 pontjával az első helyen zárta az őszi szezont. A remek szereplésről Jánosi Iván edzőt kérdeztük.

Balogh Tibor

– Hogyan készültetek a bajnoki rajtra, és milyen változások voltak a keretben?

– Július 7-én kezdtük el a munkát, heti két edzéssel és edzőmérkőzésekkel. A Somos SE U19-es csapatából sikerült fiatalítani a keretet. Érkezett még Szilvási Krisztián (Ságúj­falu), Pál András (Karancsberény), Oláh Zoltán (Kazár), Oláh Dávid (Rimóc) és Molnár Gábor (Mátranovák). Továbbá a szezon elején még jött Bar­tha Krisztián (Karancslapujtő). Egy távozónk volt Dániel Zoltán (SBTC) személyében.

Bizakodik az elnök

– Az ősz folyamán eredményekben és helyezésben sikerült céljainkat elérni – kezdte Serfőző Péter, az egyesület elnöke. – Sajnos az ősz második felében a korai sötétedés, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt csak kispályán vagy teremben tudott a csapat nagy része edzeni. Ez egy bizonyos szinthez elég, a jövőt illetően a nagyobb tervek megvalósításához lehet, hogy kevés lesz. Keressük annak a lehetőségét, hogy szakmai­lag is előrébb tudjunk lépni. Tudjuk, hogy mindenki az első helyezettet akarja legyőzni. Az egyesület rendezett anyagi körülmények között működik. Évek óta résztvevői vagyunk a korosztályos Bozsik-programoknak (U7, U9, U11, U13) és rendeződni látszik az U19-es korosztály helyzete is. Élvezzük a község, a polgármester és a képviselőtestület támogatását. Remélem, kitűzött terveink megvalósulnak a bajnokság végére.

– Mi volt a célkitűzés?

– Célunk a dobogós helyek egyikének az elérése, azon belül az első hely megszerzése volt.

– Miként értékeled az őszi évadot a kivívott első hely tükrében?

– A csapat az egész szezonban jól teljesített. Pozitívum, hogy a játékosok próbálták a maximumot kihozni magukból, és ez sokszor párosult jó játékkal.

– Milyen teljesítményt nyújtottak a csapatrészek?

– Külön nem akarom a csapatrészeket kiemelni, mert mindenki jó teljesítményt nyújtott.

– Kik voltak a segítők?

– Ezúton mondok köszönetet Gecse László polgármesternek, Serfőző Péter elnöknek, Horváth Szabolcsnak mint támogatónak, mint játékosnak. A technikai személyzetnek és mindazoknak, akik az egyesület eredményes szerepléséhez és működéséhez hozzájárultak.

– Hogyan tovább?

– A játékosok nagy része különböző terembajnokságokban folyamatosan részt vett. Minél előbb szeretnénk a szabadtéri edzéseket is elkezdeni ahhoz, hogy tervezett célunkat elérjük.

A számok tükrében az együttes

Mérkőzésről mérkőzésre: 1. forduló: Mihálygerge–Mátraterenye 2–5. 2.: Mátraterenye–Jobbágyi 3–0. 3.: Mátraterenye–Kisterenye 4–1. 4.: Mátraterenye–Magyargéc 2–0. 5.: Tar–Mátraterenye 2–1. 6.: Mátraterenye–Kazár 2–1. 7.: Lucfalva–Mátraterenye 1–3. 8.: Mátraterenye–Ságújfalu 3–0 (játék nélkül). 9.: Mátraverebély-Szentkút SE–Mátraterenye 0–0. 10.: Mátraterenye–Buják 5–1. 11.: Zagyvaróna–Mátraterenye 2–5. 12.: Vizslás–Mátraterenye 2–11. 13.: Mátraterenye–Karancskeszi Karancs United 3–0.

Gólszerzők: 10 gólos: Bujtár T. 7: Sipkó B. 6: Molnár G. 4: Bartha K. 3: Komka T., Stark J. 2: Balogh L., Lengyel D., Szil­vási K. 1: Alapi G., Oláh D., Oláh Z., Pál A., Sipkó B.

Kiemelt fotónkon a Mátraterenye TSE ’97 csapata (hátsó sor, balról): Gecse László polgármester, Babják János, Molnár Gábor, Sipkó Bálint, Szilvási Krisztián, Oláh Dávid, Sipkó Bence, Stark János, Horváth Szabolcs, Tóth Zsolt, Jánosi Iván edző, Kuris Attila. Első sor (balról): Ottmár Gergő, Toronyi László, Oláh Zoltán, Pál András, Bartha Krisztián, Bujtár Tamás, Lengyel Dávid, Komka Tamás. A képről hiányzik: Alapi Gábor, Balogh László, Kaposvári Norbert – Fotó: MTSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában