Diáksport

2017.10.05. 00:28

Gagarin győzelem az évfordulón

Öt csapat részvételével szerveztek hétfőn – a salgótarjáni Gagarin Általános Iskola évfordulójának keretein belül – az alsó tagozatos tanulóknak labdarúgó tornát. A házigazdák diadalmaskodtak az iskola sportpályáján lebonyolított kupán.

Balogh Tibor

 

A bajnokcsapat (pirosban) öt góllal verte a Petőfit (Fotók: Niederland Dávid)

 

Salgótarján. A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézménye, az egykori Gagarin Általános Iskola az aktuális, 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Az emlékprogram keretében kiállításokat, megemlékezéseket és találkozókat rendeznek. Ez év augusztus 31-én a jubileumi ünnepsor első eseményeként a 2017/2018-as tanévben tanulmányaikat megkezdő első osztályosoknak volt tanévnyitó ünnepély.

Az esemény színvonalát emelte, hogy örömükre eleget tettek meghívásuknak az 1967/68-as tanévben az új iskolában először kezdő első osztályosok is. Megható pillanatok tanúi lehettek, amikor a pedagógusokkal együtt a kis elsősök kezét fogva vonultak a tantermekből az aulába. A felső tagozatosok műsora egyrészt humoros, jókedvre derítő iskolai jelenetekkel hangolta az ifjúságot a másnap kezdődő tanévre. Helyet kaptak benne az óvodából frissen érkező, kicsit még megszeppent első osztályosok versei, majd az idősebb tanulóink, az elmúlt 50 év pillanataiból elevenítettek fel néhány emléket.

Az eredményhirdetésre minden csapat felsorakozott

Az évforduló jegyében rendezett hétfőn a Gagarin Általános Iskola az alsó tagozatosok számára labdarúgótornát. A városi általános iskolák kaptak meghívást, amelyekből öt intézmény képviseltette magát tanulóival, és a testnevelő tanárukkal. A kupa célja az évforduló méltó megünneplése mellett, az új tehetségek felfedezésének lehetősége. A focitorna megnyitóján megjelent két iskolához kötődő olimpiai bajnok: Básti István és Szalay Miklós. Mindkét nagy múltú sportember gyermekei ebben az iskolában tanultak, utóbbi testnevelő tanárként is dolgozott az intézményben.

A mérkőzések színvonalas összecsapásokat szolgáltattak a kilátogató szülőknek és érdeklődőknek. A sok szemet gyönyörködtető megmozdulás és gól mellett, a legszebb látványt a gyerekek mosolya tálalta mindenki számára, amelyet a labdarúgás öröme okozott számukra. A mérkőzéseket a Gagarin Általános Iskola és az utánpótlás-nevelés karizmatikus alakja, Répás Béla „tanár úr” vezette. A díjakat Devcsics Annamária megbízott intézményvezető adta át a „kis” sportolóknak. A mérkőzéseken százszázalékosan teljesített a házigazda iskola csapata, így ők végeztek az első helyen, megelőzve az Arany János és a Kodály Zoltán Általános Iskola együtteseit.

A Gagarin Általános Iskola aranyérmes csapata

Eredmények: Gagarin – Arany 3–1, Dornyay – Kodály 0–2, Gagarin – Petőfi 5–0, Arany – Kodály 2–1, Petőfi – Arany 0–1, Dornyay – Gagarin 0–4, Kodály – Gagarin 0–2, Petőfi – Dornyay 3–3, Arany – Dornyay 3–3, Kodály – Petőfi 1–0. Végeredmény: 1. Gagarin 12 pont, 2. Arany 7 pont, 3. Kodály 6 pont, 4. Dornyay 2 pont, 5. Petőfi 1 pont.

Langa Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!