Helyi sport

2016.02.04. 08:04

A profi háttér megteremtésén fáradoznak

fenyvesi

Kosárlabda. Szakmailag, illetve a háttérmunka, infrastruktúrafejlesztés területén is számos változást, újítást hozott az újesztendő a Konecranes-Salgótarjáni KSE NB I/B-s kosárlabdázóinak háza táján. A legfontosabbakról Dániel Tamás klubmenedzser tájékoztatta lapunkat.

– A csapat szereplését közvetlenül érintő legfontosabb változást, a körmendi nevelésű Sömenek Martin januári érkezése jelentette, akinek csatlakozásával egyértelműen még tovább erősödött a már addig is az NB I/B osztály legjobbjai közé sorolt alakulat játékoskerete.

– A szakmai vonalról itt most sokat nem akarok beszélni, mert azt hétről-hétre megtesszük, de annyit mindenféleképpen fontosnak tartok megjegyezni, hogy elégedettek vagyunk az új szerzeményükkel, aki nagyon gyorsan és hatékonyan illeszkedett be a csapatba. Jövetelével egy stabil magas emberrel bővült a keretünk, ráadásul így könnyebben tudjuk viselni az esetleges sérülések hatásait, illetve a konkurenciaharc a teljesítménynek is jót tehet. Én úgy gondolom, hogy a februárnak az a súlya, hogy mindenki megtalálja a végleges helyét, tudja a feladatát, tudja, hogy mikor miért kell pályára lépnie, és mint egy precíz kosárlabda gépezet tudjunk működni az elkövetkezendőkben.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] A nagy terveket dédelgető tarjáni kosarasoknak szakmailag és infrastrukturális téren is sikerült előrelépniük az utóbbi időszakban[/caption]

– Ennek a bizonyos gépezetnek a zavartalan működéséhez azonban a nyugodt, biztos anyagi háttér is elengedhetetlen feltétele

– Hadd kezdjem azzal, hogy ezúton is megköszönöm mindenkinek, aki segített a két egyesületünknek feltölteni a TAO kereteiket, mert tényleg nemtől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül mindenki beállt mögénk. Külön köszönet a város vezetésének és Becsó Zsolt képviselő úrnak, hogy sokat lobbiztak az érdekünkben. A támogatások egy része viszont városon, sőt megyén kívülről érkezett, de itt is tetten érhető volt a lokálpatriotizmus, mert több Salgótarjánból elszármazott cégvezető is nekünk adta a társasági adóját. Én azt gondolom, hogy ilyen összefogással lehet csak nagy dolgokat véghezvinni és egyáltalán következetes munkát tervezni. Pillanatnyilag az utánpótlás-nevelésünk feladataira az anyagi forrás adott, de a felnőtt csapatunk is stabil háttérrel rendelkezik. Ezen felül több beruházást is terveztünk erre az évre, ebből az első igen látványos lépést már láthatják a szurkolóink, illetve a tévénézők, mert a klubunk egy nagy értékű és a maga kategóriájában csúcstechnikát képviselő LED információs- és reklámfallal gazdagodott, ami minden hazai mérkőzésünkön a szurkolóinkat, illetve a támogatóinkat hivatott kiszolgálni. Mivel tudomásom szerint a megyében több ilyen berendezés nincsen, reményeink szerint több eseményre, rendezvényre is igénybe fogják venni külsős felhasználók is ezt a több funkcióra is alkalmas, akár kivetítőként, LED-tele-vízióként is használható szerkezetet. Most pillanatnyilag egy olyan saját csapatot állítunk föl és taníttatunk be, akik a későbbiekben önállóan is tudnak dolgozni ezzel a technikával.

– Mint azt néhány újonnan beindított akciójuk, kezdeményezésük is bizonyítja, a sikeres sporttevékenység mellett továbbra is aktív szerepet kívánnak vállalni a megyeszékhely közösségi életében is.

– Mivel mi nem csak szlogenként használjuk azt a mondatot, miszerint SKSE több mint kosárlabda, hanem komolyan is gondoljuk, ezért a város vezetésével közösen elindítottunk egy akciót a salgótarjáni általános iskolák segítésére. A „Szeresd az iskolád! – Vegyél neki sportszert” elnevezésű kezdeményezés arról szól, hogy minden salgótarjáni általános iskolás ingyen látogathatja a mérkőzéseinket, amennyiben legalább egy felnőttet elhoz magával. A felnőtt belépőjegy árából, ami továbbra is mindössze hatszáz forint, kétszáz forintot jóváírunk annak az iskolának, ahonnan a diák érkezett, s ehhez a kétszáz forinthoz még százat hozzátesz az önkormányzat is. Az így befolyt összegekről ebben a bajnokságban kétszer, az alapszakasz végén és a rájátszást követően tájékoztatjuk az intézményeket, akik megjelölhetik, hogy milyen sportszereket szeretnének kapni. A csomagokat természetesen a csapat tagjai házhoz is viszik minden egyes iskolának. Egyrészről kétségtelen, hogy szeretnénk, ha minél többen lennének a mérkőzéseinken és így tudnánk folyamatosan, és minél nagyobb mértékben segíteni a helyi általános iskolákat. Természetesen az akcióhoz bárki, vagy bármelyik cég kapcsolódhat, örömmel várjuk a felajánlásokat, hogy azok a bizonyos ajándékcsomagok minél nagyobbak lehessenek.

– Végezetül szólna röviden a további tervekről, feladatokról is?

– Folyamatosan szeretnénk fejleszteni, pillanatnyilag egy másik kisebb beruházáson is dolgozunk, ami egy olyan konditeremnek a kialakítását indíthatja el, ahol csapatunkon kívül mások is kedvezményesen tudnak majd edzeni. Készül az új honlapunk, igaz, hogy nagyon lassan, de talán egyszer meglesz és folytatjuk az iskolalátogatási programunkat is, ahol bemutatóedzésekkel csalogatunk minél több gyereket a kosárlabdasportba. Nagy terveink vannak, valóban szeretnénk A-csoportos felnőtt csapatot, de most nagy hangsúlyt fektetünk a profi háttér megteremtésére, hogy ha adott lesz a lehetőség, akkor úgy léphessünk be a legjobbak közé, ahogy azon a szinten ez elvárható. A legfontosabb persze az, hogy következetes szakmai munka folyjék az egyesületeknél, kiemelten figyelve a felnőtt csapat produkciójára, hogy továbbra is egy sikeres, szerethető társaság képviselje Salgótarjánt a magyar kosárlabda élmezőnyében. Ehhez kérem továbbra is a szurkolóink, támogatóink, szimpatizánsaink segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában