2025.05.17. 16:07
Macsánka, babgulyás, palacsinta – ínycsiklandó finomságok készültek a nógrádi fesztiválon (fotókkal, videóval)
A Reménység Nyugdíjas Klub szervezésében idén is megtartották a Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztivált. A főzőversenyen finomabbnál finomabb népies és tájjelegű ételek készültek.
Az ínycsiklandó vidéki ízeket megidézve házi specialitások rotyogtak a bográcsokban a karancsberényi szabadidő park területén, ahol – a hűvösebb idő ellenére is – számos csapat részt vett a már hagyományos főző- és süteménysütő versenyen. A rendezvényt Karancsberény polgármestere, Oravecz Anett, valamint a Szabadtűzi Lovagrend tagja és a főzőverseny zsűrijének elnöke, Lovasi József nyitotta meg.

Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu
Macsánka, csomboros káposztás babgulyás, szarvashúsos krémmel töltött palacsinta – ínycsiklandóak a vidék ízei
A Reménység Nyugdíjas Klub által szervezett IV. Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztiválon bármilyen népies vagy tájjellegű étellel nevezhettek a főzőversenyen résztvevők, így hagyományos és változatos ételkülönlegességek, valamint sütemények készültek.
Többek között macsánka, azaz paprikás krumpli, töltött káposzta, csomboros káposztás babgulyás, szarvashúsos krémmel töltött palacsinta, és mákos rétes is az asztalra került.
IV. Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztivál Karancsberényben
Fotók: Vendel LajosA főzőversenyen zsűri értékelte az elkészült finomságokat
A legfinomabb ételek díjazásánál cseppet sem volt könnyű dolga Lovasi Józsefnek és Oláh Gergelynek, a Szabadtűzi Lovagrend tagjainak, akik a főzőverseny zsűrijét alkották. A kiváló hangulatú gasztronómiai megmérettetésen színes kulturális programokkal, továbbá ételkóstolóval is várták az érdeklődőket.