2024.11.26. 11:28
Mit főzzek ma?
Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!
Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.
Mai receptünk:
Mézes-mustáros pulykamell
Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé
só
bors
1 ek kakukkfű
1 ek fokhagymapor
1 tk
olívaolaj
10 dkg vaj
80 dkg közepes burgonya
2 fej vöröshagyma
3 ek méz
3 ek mustár
4 dl tejszín
1 dl alaplé
4 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz:
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A pulykamellet megtisztítjuk, fűszerezzük a sóval, a borssal, a kakukkfű felével és a fokhagymaporral.
Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a hús minden oldalát alaposan körbe pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, pirítjuk pár percig, majd ha minden oldala színt kapott, félrehúzzuk.
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, hideg vízbe rakjuk, a vöröshagymát megpucoljuk cikkekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
Egy keverőtálba összekeverjük a mézet, a mustárt, hozzáadjuk a tejszínt, a hús alatt lévő fűszeres vajat, a kakukkfű maradékát, az alaplevet. Egyneműre keverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tepsibe tesszük a húst, köré rakjuk a burgonyát, a hagymát, és a fokhagymagerezdeket. Picit sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leöntjuk a mézes mustáros tejszínes szósszal. A tepsit letakarjuk alufóliával, és berakjuk a sütőbe. 90 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és 200 fokon további 20 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.