Recept

2024.11.11. 11:27

Mit főzzek ma?

Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!

Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Mai receptünk:

Lassan sült fehérboros tarja

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
2 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál fűszerkömény
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 ág rozmaring
1,5 dl fehérbor

bors
1 evőkanál zsír

Elkészítés:
A szárazra törölt tarjaszeletek mindkét oldalát ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük őrölt köménnyel, kakukkfűvel. A vöröshagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, a fokhagymát gerezdekre bontjuk, megpucoljuk. Egy tepsibe kevés zsiradékot teszünk, erre egyenletesen eloszlatva rászórjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket, megsózzuk, és borsozzuk A sütőt előmelegítjük 140 fokra.
A hagymaalapra helyezzük a hússzeleteket, majd a rozmaringágakat is elhelyezzük, végül felöntjük borral, ügyelve arra, hogy ne a húsra öntsük a folyadékot, ne mossuk le a fűszereket. A tepsit lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 2-2,5 órára, amíg a hús puha nem lesz. Ezután a hőfokot 180 fokra növeljük, a tepsiről óvatosan leemeljük a fóliát, vigyázva, hogy a felszabaduló gőz ne égessen meg bennünket. Ha sok a folyadék a hús alatt, akkor kanalazzunk le belőle, elég ha hagymaalapon marad egy kevés. Ebből a visszamaradt pecsenyeléből kiváló mártás készíthető, redukálva, vajjal selymesítve. A tepsit visszatesszük a sütőbe és további 20 percig sütjük, félidőnél megfordítjuk a szeleteket, a lényeg, hogy szép piros legyen, és zsírjára süljön a pecsenyénk.
Az elkészült vajpuha tarját a sült hagymával tálaljuk, burgonyapürével, rizzsel és savanyúsággal, vagy salátával remek ebéd, vagy vacsora lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában