Jegyzet

2024.07.05. 06:52

Kultúra

Csongrády Béla

Sokszor elmondtam, leírtam már, hogy Salgótarján nagyságrendjéhez, lehetőségeihez képest – beleértve alaposan megváltozott, meggyengült gazdasági szerepét, súlyát is – igencsak sokszínű, tartalmas kulturális, művészeti életet produkál, kínál mondhatni folyamatosan, elsősorban az itt élők, de alkalmasint az idelátogatók számára is.

Ennek az örvendetes tendenciának szó szerint látványos bizonyítékát nyújtja a József Attila Művelődési Központ Előtér Galériájában e hét elején megnyílt Egy objektív, számtalan pillanat című fotókiállítás, amely keretében Hegedűs Márk fotográfus 42 képe látható. A tehetséges ifjú szakember, aki néhány esztendeig a Nool.hu, illetve lapunk munkatársa is volt és jó néhány cikkemhez ő készített hiteles, hangulatos dokumentációt, immár a kulturális élet egyik – elnevezésében is központi – intézményében dolgozván nagyjából tíz hónap eseményeit vette számba ezen mód is igazolva a város pezsgő szellemi életét.

Csak példaként említve: a tablókon láthatók felvételek a Zenthe Ferenc Színház előadásairól, különböző világnapok helyi megnyilvánulásairól, egy-egy előadóművész vagy együttes önálló estjéről, műsoráról, a Tarjáni Tavasz, a Szent Iván-éj rendezvényeiről, városi díszünnepségekről, a gyermeknap főszereplőiről, a Bányász-Kohász Juniálisról, a zagyvarónai szüreti vigalomról, különböző sporteseményekről. Több szakrális – adventi, húsvéti – témájú kép is gazdagítja a kiállított repertoárt. Remélem, e néhány – szabadtéren, illetve az intézmények falai között készült – embercentrikus fotó említése is igazolja a kulturális életről rendre hangoztatott állításom igazát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában