Alkotás

2023.03.17. 14:19

Vegyes technikával dolgozik a képeit bemutató csesztvei képzőművész

Nemrégiben nyílt meg Tornyos Márton kiállítása a község általános iskolájának emeleti galériájában.

H. H.

Tornyos Márton és a folyosónyi tablót alkotó diákok

Forrás: Facebook

A balassagyarmati származású, jelenleg Csesztvén élő, az Ipoly-parti város önkormányzata által alapított Horváth Endre-díjat is elnyerő képzőművész tárlatának megnyitóján a házigazda intézmény igazgatója, Krivánszky Klára köszöntötte a vendégeket és a diákokat, majd az iskola tanára, Pálok Bernadett méltatta az alkotásokat. 

Kiemelte, a művész többnyire vegyes technikával dolgozik, a képeket különféle anyagokra illeszti és olykor a laikus szemnek meghökkentő megoldásokat alkalmaz. 

A rendezvényen Lázár Ervin: A kék meg a sárga című meséjét a hatodik osztályos Gyurek Jázmin olvasta fel, illetve oktatója, Csányi Péter társaságában bemutatta tudását Schmiedt Bori, a Berceli Dobsuli növendéke. 

A megnyitó végén rendhagyó módon a tanulók hatalmas tablót készítettek együtt, amit Tornyos Márton is nagy műgonddal tanulmányozott. A folyosónyi méretű, sokszínű képen egyszerre 60–80 gyermek is festett és rajzolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában