Képzőművészet

2023.03.04. 19:26

Nagy József festményeiből nyílt kiállítás Balassagyarmaton

Nagy József festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton délután Balassagyarmaton a Horváth Endre Galériában. A festő műveiben a természet, a táj szépségét részleteiben igyekszik megmutatni.

E.-L.-Zs.

Nagy József és Borkó Edit a kiállítás megnyitóján

Forrás: Nool.hu

Fotós: Ember-Lukács Zsófia

A kiállítás megnyitóján Zolnyánszki Zsolt galériavezető köszöntötte az érdeklődőket. Az alkotóról kiemelte, hogy a galéria nyári tárlatának oszlopos tagja, egy-két képe évek óta látható, ez a mostani kiállítás azonban szélesebb körben mutatja be munkáit. Borkó Edit életrajzi gondolatait osztotta meg az eseményen. Az ipolyvecei művészről elmondta, hogy gyermekkora óta kiemelkedő kézügyességgel rendelkezett, amelyet tanára Jónás István ismert fel először.

Tárlat nyílt Balassagyarmaton
Zolnyánszki Zsolt galériavezető köszöntötte az érdeklődőket
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– 1967 után a honvédség megbízásából több jelentősebb képzőművészeti munkát is végzett, ekkor kezdett el igazán festeni. A grafika és az olajfestészet lett az elsőszámú feladata – mondta Borkó Edit. 

Hozzátette, hogy az alkotó műszaki rajzolóként is tevékenykedett, tankönyvekbe készített rajzokat, művei eljutottak Japántól Amerikáig, számos hazai és nemzetközi kiállításra. Példaképe Markó Károly, akit a tájfestészet legnagyobb alakjának tart ma is. 

Tárlat nyílt Balassagyarmaton
Nagy József munkáiban a természet, a táj szépségét igyekszik megmutatni
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Nagy József munkáiban a természet, a táj szépségét igyekszik megmutatni – emelte ki a művész méltatásában. Ezt követően a művész egykori tanára osztotta meg személyes élményeit a jelenlévőkkel. A kiállítás április 20-ig várja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában