Néptánc

2023.03.23. 14:00

Elkápráztatta a pásztói közönséget az Apraja Néptáncegyüttes első rendezvényével

Nagyszerű műsorral kápráztatta el a helyieket a napokban az Apraja Néptáncegyüttes a művelődési központban, előtte pedig az általános iskolákban és óvodákban.

N. O.

Az együttesnek jelenleg 29 tagja van és 5-8. osztályosok alkotják

Fotó: Beküldött

Hajdara-Herczeg Hajnalka és férje, Hajdara Tamás 2019 óta vezetik az együttest, amelynek jelenleg 29 tagja van és 5-8. osztályosok alkotják.

– A műsorunk a Zsuzsika nevet viselte, amely az egyik zenei anyagból fakad. Még a nyári táborunkban kezdtük el összeállítani az előadást, amely mindössze négy nap alatt született meg. Természetesen utána a próbákon mindig finomítottunk, pontosítottunk rajta és sokat segített a koreográfiában Lőrik Bettina is – közölte Hajnalka, aki elárulta, hogy az összeállításban a zalai tánc jelenlik meg teljes egészében, de mozdulatokban a moldvai és bukovinai táncok is felbukkannak.

Hozzátette: ez volt az első nagy rendezvényük, amelynek a visszajelzések alapján nagy sikere volt, örömmel fogadta a nézőközönség őket.

Hajnalka arra is kitért, hogy a gyerekek nagyon ügyesek voltak és a műsor összeállítása során egyre motiváltabbá váltak.

Úgy véli, manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a néptánc, amelynek több oka is van. Így például, hogy a gyerekek egy jó és összetartó közösségben vannak, az osztálytársak bátorítják egymást, emellett a televízióban is egyre gyakrabban jelenik meg a néptánc, amelynek szintén ösztönző ereje van.

A jövőt illetően a vezető elmondta, hogy nemrégiben érkezett két felkérésük, de minden további új lehetőségre nyitottak. Az pedig már biztos, hogy április 29-én ők is színpadra lépnek majd a Muzsla Néptáncegyüttes fennállásának negyvenedik évét ünneplő nyitó gálaműsorán. Ott a mostani műsor egy szeletét fogják előadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában