Vetélkedtek

2023.02.08. 19:08

Lezárult a könyvtár online versenye: hamarosan fény derül a tarjáni iskolások eredményeire

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár hirdette meg korábban a Szép Tündérországnak boldog fejedelme című online vetélkedőt, ami mostanra lezárult, szombaton pedig az eredményhirdetésre is sor kerül.

Veres Edina

Véget ért a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által meghirdetett Szép Tündérországnak boldog fejedelme című online vetélkedő. A versenyt a salgótarjáni 6-7-8. osztályos tanulók számára hirdette meg a megyei könyvtár Mikkamakka gyermekkönyvtára. A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából megvalósított tudáspróba célja a költő életének és munkásságának népszerűsítse volt, kreatív feldolgozás keretében.

Molnár Évának, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatójának tájékoztatása szerint a feladatok a neves magyar költő személye, kora és művei köré csoportosultak.

– A diákok jobban megismerhették Petőfi Sándor verseit, feleleveníthették a János vitéz cselekményét, emellett a résztvevők játékos formában bővíthették ismereteiket. A verseny tavaly október 24-én indult, és idén január 21-ig tartott. A próbatételre a salgótarjáni általános iskolások négytagú csapatokkal nevezhettek – ismertette a könyvtárigazgató.

A 23 csoport tagjai mind a négy forduló feladatait egy erre a célra készült honlapon érték el és tudták megoldani. Készítettek például önéletrajzot, illetve írtak egy levelet is, amelynek címzettje maga Petőfi Sándor volt. A feladatok között szerepelt továbbá videókészítés, képrejtvény, verspárosítás, illetve a János vitézzel kapcsolatos igaz-hamis kérdések.

A verseny eredményeire február 11-én, szombaton derül majd fény 11 órától a megyei könyvtár előadótermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában