Irodalom

2023.02.16. 14:12

Könyvtári tudáspróbán bizonyíthattak a salgótarjáni diákok

A Salgótarjáni Általános Iskola (SÁI) Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának diákjai érték el a legjobb eredményt a Balassi Bálint Megyei Könyvtár tudáspróbáján.

V. E.

Az intézmény közösségi oldalán osztotta meg, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából hirdették meg a Szép Tündérországnak boldog fejedelme című online irodalmi vetélkedőt, amelyre a megyeszékhely öt általános iskolájából huszonhárom csapat és összesen kilencvenkét diák jelentkezett. A tavaly októbertől idén januárig tartó verseny eredményeit a napokban hirdették ki. A megyei könyvtár bejegyzéséből kiderült, hogy a harmadik helyen a SÁI Dornyay Béla Tagiskolájának Net Szörfösök csapata végzett, míg a Beszterce-lakótelepi Tagiskola Tree studio csoportja a második lett. 

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a besztercei tagintézmény Füstfaragók csapatának diákjai állhattak. Emellett a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium, a SÁI Kodály Zoltán Tagiskolája, illetve a SÁI székhelyintézménye, azaz a Gagarin Általános Iskola különdíjban részesült.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában