Hangverseny

2022.12.06. 16:26

Lévárdi Beáta vezetésével folytatódott az adventi zenei program Balassagyarmaton +videó

Balassagyarmaton az ünnepekre hangolódva tartotta meg hangversenyét Lévárdi Beátával, Prima- és Artisjus-díjas karnaggyal a Vissi D’ Arte Művészeti Együttes, az Erkel Ferenc szécsényi vegyeskar és Szécsény Város Gyermekkara. Vasárnap este népszerű és klasszikus karácsonyi dallamok csendültek fel.

E-L- Zs.

Hatalmas érdeklődés övezte az adventi hangversenyt

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Hatalmas érdeklődés övezte az adventi hangversenyt, amelyet a városháza dísztermében tartottak. Elsőként Lévárdy Beáta zongorista növendékeit hallhatták: Pásztor Nellit, Chomát Dalibort és Szalay Demeter Mózest, akik több versenyen is bizonyították már tehetségüket. 

Ezt követően az idén tíz éves Vissi D’ Arte Művészeti Együttes több külföldi, karácsonyi és adventi éneket adott elő magyar nyelven. Az együttes tagjai: Lévárdi Beáta, Varga Ivett, Kiss Gabriella és Jambrik Zsolt. A közel ötven éves szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen ezüst diplomát érdemelt ki Lévárdi Beáta karnagy vezetésével, az ő előadásukban hallhattak három egyházzenei művet. Szécsény Város Gyermekkara Kodály Zoltán emléke előtt tisztelegve a Karácsonyi pásztortánc című éneket szólaltatta meg. Végül a két kórus közösen énekelve Leontovic- Karácsonyi harangok című darabjával zárta a színvonalas zenei műsort.

Medvácz Eszter kulturális referens elmondta, hogy a héten folytatódik az adventi, zenei programok sorozata. Az AlisAdam Piano Duo és kórusok után Náray Erika adventi koncertjét hallhatjuk december 11-én, vasárnap 18 órakor a városháza dísztermében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában