Ünnep

2022.12.02. 21:34

Adventi koncertek sokaságával készül a salgótarjáni zeneiskola

A salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskolában decemberben folyamatosak a hangversenyek, a diákok valamennyi tanszakon megszólaltatják hangszereiket az ünnepvárás jegyében.

P. K.

A karácsonyi koncert évről évre sikert arat az iskolában

Forrás: Nool Archív

Fotó: Hegedűs Márk

Barabásné Morvai Tímea, az intézmény igazgató-helyettese elmondta: december 2-án az adventi hangversenyek sorát a trombitás növendékek kezdték, míg december 6-án a fafúvósok zenélnek a Mikulásnak. 

– December 10-én, szombaton az Ifjúsági Fúvószenekar és a Bányász-Kohász Fúvószenekar lép fel az intézmény koncerttermében, amikor az évzárás jegyében teljesen új és már jól megszokott dalok is felcsendülnek. Emellett a két együttes közös játékával a karácsony szellemét is megidézi, a megújulásra fókuszálva pedig hangulatos kivetítést is terveznek a közönségnek – tette hozzá az igazgató-helyettes. A koncert ingyenesen megtekintető, de felajánlásokat örömmel fogadnak a zenészek. 

 A Vácziban december 19-én, hétfőn, 18 órakor teszik fel a pontot az ünnepi fellépésekre, ekkor a művésztanárok és a gyermekkórus ismert karácsonyi dalokkal hangolja a nézők szívét a szeretet ünnepére.

 

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában