Relikvia

2022.11.09. 16:35

Tolnay Klári is járkált a mohorai emlékháznak ajándékozott parkettákon

Bő egy hete számoltunk be arról, hogy Magyarnándor korábbi polgármestere, Sándor István egy százkét esztendős keménykalappal lepte meg a Tolnay Klári Emlékházat, most egy újabb érdekes adományról értesültünk.

H. H.

A Tolnay Klári Emlékház 2000-ben nyitotta meg kapuit Mohorán

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Balla István bőrész-iparművész, a néhai művésznő múzeumának vezetője érdeklődésünkre elmondta, az egykori Tolnay-kúriában jelenleg a község művelődési háza működik, és az épületet a közelmúltban több lépcsőben felújították, amelyhez hozzátartozott a belső tér burkolati elemeinek cseréje is. Azaz a régi, elavult parkettákat felváltotta egy modernebb, időtállóbb felület.

parketta, Gulyás Géza
Gulyás Géza polgármester az egyik parketta darabot mutatja 
Forrás: Beküldött

Nemrégiben Gulyás Géza, Mohora polgármestere jelentkezett az emlékházban, hogy az elbontott parkettákat szívesen felajánlaná a gyűjtemény számára, hiszen relikviának számítanak, mert ezeken annak idején, kislány korában maga Tolnay Klári is járt-kelt, megtéve a lépéseket a világot jelentő deszkák felé. 
Balla István hozzáfűzte, az átvétel napján az udvaron egy kis „performansz” gyanánt a kis asztalra helyezett parkettákra rátették a színművésznő gyermekkori cipellőjét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában