Tánc

2022.11.28. 13:48

Színvonalas ünnepi gálán díjazták a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes tagjait +fotók

Több mint tíz évvel ezelőtt a Palóc Néptáncegyüttes vezetése elhatározta, hogy advent első vasárnapjának előestéjén egy élő zenés folklórműsorral zárja naptári évének táncos hétköznapjait. Idén is ünnepeltek a táncosok.

Nool

Gyönyörű táncokat mutatott be a Palóc Néptáncegyüttes.

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

A Palóc Néptáncegyüttes közleménye szerint a táncos munka eredményeként idén két új koreográfia született. Paluch Norbert, a csoport korábbi művészeti vezetője rimóci táncanyagból, míg az együttes művészeti vezetését idén augusztustól ellátó fiatal házaspár, Baranyai-Oláh Eszter és Baranyai Viktor céltudatos munkájának gyümölcseként a felvidéki Vág-Garam-köze táncaiból alkottak színpadi produkciókat.

– Az új koreográfiák mellett bemutatkoztak az utánpótlás csoportok, így a Kurucz Boglárka által irányított Apró Palócok és a Palóc Csemeték, valamint az Oláhné Csercsit Ivett és Oláh József által vezetett Iglice Táncegyüttes a több mint 70 fő kisebb-nagyobb táncos palántájával – tették hozzá.

Az előadáson adták át a Szécsényi Népművészeti Egyesület által alapított, a néptáncegyüttes szakmai és közösségi életében tartósan és tevékenyen résztvevő táncosokat elismerő Kail Csaba Díjakat is, amelyeket az elmúlt években jubiláló palócosok is most vehettek át.

A táncegyüttes közölte: a női tánckarból Balázs Krisztinát, Laczkó-Füzesi Mírát, Kiss Grétát, Mákos Veronikát, Nagy Abiátát, Valkár Csengét, Vizi Petrát, Dérné Földi Ágnest és Valkárné Kail Mónikát, míg a férfi tánckarból Berki Benjámint, Szita Dávidot, Tóth Pétert, dr. Bárány Dávidot és Paulusz Norbertet díjazták a Bercsényi Fazekasműhely kerámiáival.

Dr. Bárány Dávid az egyesület alelnöke elmondta, örül annak, hogy a nélkülözésben eltöltött hosszú időszak után ismét egy nívós műsorral tudták a közönségüket megörvendeztetni, amiben nélkülözhetetlen érdeme volt az együttes állandó zenekari kíséretét ellátó Folt Zenekarnak is.

A Palóc Néptáncegyüttes 2023-ban fennállásának 25 éves jubileumát ünnepli, így jövőre több színes programmal is készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában