Dallamok

2022.11.14. 13:20

Az opera dallamai csendültek fel a balassagyarmati városházán

Különleges környezetben tartottak operaelőadást az elmúlt hétvégén az Ipoly-parti városban. A dallamok a polgármesteri hivatal dísztermében csendültek fel fiatal művészek előadásában.

H. H.

Az előadás nagy sikert aratott az érdeklődő publikum körében

Forrás: Beküldött fotó

Az egy évtizeddel ezelőtt elhunyt neves zeneszerző, Petrovics Emil Lüszisztraté címmel dolgozta fel egyfelvonásos vígoperaként Arisztophanész azonos című komédiáját, kortárs hangzásokkal színezve. A kivétel nélkül egyetemistákból és pályakezdő művészekből álló Kortársulat ezt a darabot adta elő, sajátos formában, Benedek Benjámin Bendegúz karvezetésével és Cs. Nagy Ildikó zongorajátékával kísérve.

A címszerepet a Balassagyarmatról származó és az önkormányzat Fiatal Példakép díjával idén tavasszal kitüntetett Takács Lilla játszotta. Társaival az ókori Görögországba kalauzolta a közönséget, amikor a peloponnészoszi háborúban egymásnak feszültek Athén és Spárta hadseregei. A nők, elunva a férfiak harcát esküt tettek, hogy addig nem engedik be férjeiket az ágyukba, ameddig azok békét nem kötnek. A sok humoros jelenettel tűzdelt történet végén természetesen a hölgyek diadalmaskodnak, az erősebb nem képviselői kénytelenek beadni a derekukat, és helyreáll a rend.

Az  előadás nagy sikert aratott az érdeklődő publikum körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában