Kutatók éjszakája

2022.09.30. 19:33

Tudományos utazás Salgótarjánban – számos szakma kulisszái mögé betekinthettek a látogatók (galéria)

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely sokszínű programokkal várta az érdeklődőket pénteken a Kutatók Éjszakájához kapcsolódva.

P. K.

Az előadások megtekintése mellett a látogatók egész délután élvezhették a VR szemüvegek nyújtotta virtuális utazásokat

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A résztvevők több érdekes előadást hallgathattak meg az eseménysorozat részeként a salgótarjáni telephelyen. A gépjárműgyártás múltjáról, jelenéről és jövőjéről Szorcsik Tamás, a Trigon Electronica Kft. gépészeti fejlesztés vezetője  laborlátogatással egybekötött előadást és bemutatót tartott, míg a Völgyváros csapata a tűzijátékok elektronikájáról, egy saját fejlesztésű WiFi-s tűzijátékindító történetéről, valamint a Karancs Szálló 2019-es megvilágításának kulisszatitkairól osztott meg információkat. A Keleti Károly Gazdasági Kar szakemberei a tudatosság, a pozitív életérzés, a boldogságtudat építési lehetőségeit járták körbe egyéni és közösségi szinten, de egy pénzügyi oktató platformot is megismerhettek a jelenlévők. 

Az előadások megtekintése mellett a látogatók egész délután élvezhették a VR szemüvegek nyújtotta virtuális utazásokat, de a 3D nyomtatás lehetőségeivel is megismerkedhettek. Emellett villanypókokat és színváltós hangulatlámpákat is barkácsolhattak a vállalkozó kedvűek zseníliaszálból, elemből, LED-ekből.

A Kutatók Éjszakához kapcsolódott programjaival a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület is:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában