Programajánló

2022.09.22. 19:55

Több sztárvendég is érkezik Nógrádba és szüreti mulatságban sem lesz hiány

Összegyűjtöttünk néhány kiváló, Nógrád megyében kínálkozó programlehetőséget.

Faragó Zoltán

Taron, Legénden és Bujákon is szüreti felvonulást tartanak hétvégén

Forrás: Nool archívum

Balassagyarmaton Szent Mihály-napi Vigasság címmel péntektől vasárnapig, szeptember 23-tól 25-ig tartó gazdag program várja a vendégeket, a fő helyszín a Civitas Fortissima tér. Koncertet ad a New Level Empire, Hevesi Tamás és a 4S Street is.

Taron szintén péntektől vasárnapig tart a hétvégi program. Szeptember 23-án, 17 órától a Magyar Passió című filmet láthatja a közönség, utána a rendezővel, Eperjes Károly színművésszel is találkozhat a közönség. Szombaton programokban gazdag falunap lesz, amelynek sztárvendége a Back II Black. Vasárnap délután a hagyományőrző szüreti felvonulásra és mulatságra várják az embereket.

Ságújfaluban különleges zenei élmény várja a közönséget szeptember 24-én a Szent László templomban. Lengyel Zoltán orgonista 18 óra 15 perctől ad koncertet.

Legénden szüreti mulatságra várják a helyieket szeptember 24-én, szombaton. A rendezvény 14.45-kor út- és hídátadással kezdődik, a szüreti felvonulás 15.30-kor indul, amit vacsora követ. A 19 órakor kezdődő szüreti bál vasárnap hajnalig tart majd.

Bujákon is ünnepelnek szombaton és vasárnap, 24-én 19 órakor lesz a Szent Mihály-napi tűzgyújtás. Ezután fotókiállítás nyílik, bemutatkozik a helyi csipkeverő szakkör is. Vasárnap 11 órakor hálaadó szentmise lesz a templomban az idei termésért, a szüreti felvonulás 14 órakor indul.

Salgótarjánban szeptember 23-a és 25-e között tartják meg a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozatot. Pénteken 17 órakor kezdődik a  Besztercei Vigadalom, néptánccal és -zenével. Szombaton Zagyvarónán 10 órakor kezdődik a Zafyva Nap, a belvárosban is színes programok várják az érdeklődőket, például 14 órától a József Attila Művelődési Központ Klubtermében Szüreti Nótadélután lesz. Zárásaként szeptember 25-én, vasárnap 10.30-tól Bródy Sándor: A tanítónő című előadás felújító próbáját tekintheti meg a közönség a színházteremben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában