„Kultúrházak éjjel-nappal”

2022.09.20. 09:30

Kultúra mindenek felett: háromnapos programsorozat várja a salgótarjániakat

Változatos programkínálattal vár mindenkit szeptember 23-25 között Salgótarjánban a „Kultúrházak éjjel-nappal” című rendezvény.

Nool

A tanítónő című darab felújító próbáját is megtekinthetik az érdeklődők

Forrás: Nool archívum

Az érdeklődőket három különböző helyszínen várják majd hétvégén a megyeszékhelyen – tájékoztatta hírportálunkat a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Mint megtudtuk, a rendezvény első napján, szeptember 23-án a Beszterce-lakótelepen néptánccal, népzenével és népdalokkal várják 17 órától a városlakókat a Besztercei Vigadalomra. 

Szombaton Zagyvarónán és a belvárosban is programokkal készülnek a szervezők. A Zagyva Nap délelőtt 10 órától kezdődik majd, a zagyvarónai Sportpálya és Játszótéren, ahol főzőverseny, akadályverseny, családi vetélkedő, kézműves foglalkozások, előadások, színpadi programok és a gyermekeknek kedvezve, ugrálóvár, trambulin és kutyás bemutató is vár majd mindenkit. 11 órától Bátki József Közösségi Házban a „Juniorok a kultúrházakban” keretében drámapedagógiai workshopot tartanak, ahol játékos foglalkozások, zenés játékok és hangszerek megismerése  lesz a program. Ami a belvárosi programkínálatot illeti, 14 órától a József Attila Művelődési Központ Klubtermében Szüreti Nótadélután lesz a Salgótarjáni Magyar Nóta- és Népzenei Egyesület Közreműködésével.

A háromnapos programsorozathoz a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház is csatlakozott, így a „Kultúrházak éjjel-nappal” zárásaként vasárnap fél 11-től 12 óráig Bródy Sándor: A tanítónő című előadás felújító próbáját tekinthetik meg a színházteremben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában