Szabadban

2022.07.29. 20:21

Teret kaptak a művészetek a nógrádi megyeszékhelyen (fotók)

Péntek este első alkalommal hívták életre a Művészetek Tere elnevezésű programsorozatot a nógrádi megyeszékhelyen, míg a Fő téri nagyszínpadon tizenhetedik alkalommal nyitották meg a Tarjáni Folk és Szlovák Napot is.

Nool

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

Bár az égi áldás éppen a köszöntők közepén érte el a belvárost, a magyar csoportok és a szlovákiai Urpin Táncegyüttes produkcióit és a közönség jókedvét egy kis zápor sem moshatta el teljesen. A művelődési központ aulájába húzódva ropták, míg el nem vonultak a felhők. 

A színpadi műsorokat megelőzően a kamarateremben Kellerwessel Klaus Csonka Lili című darabjának premierjét is láthatták a Zenthe felolvasószínházi előadásában, de a Középkori templomok Nógrád megyében és A megsebzett szépség című filmeket is levetítették a közönségnek.

Emellett két napra a művészetek terévé avanzsáló városközpontban láthatják a kultúrabarátok a Dornyay Béla Múzeum reprodukció kiállítását is, melyen Balázs János festőművész és a Mihályfi-gyűjtemény legfőbb alkotásai, valamint több salgótarjáni képzőművész munkája is helyet kapott.

A rendezvény a tervek szerint szombaton folytatódik, melyről részletesebben hétvégi programajánlókban is olvashatnak:

 

Címkék#folklór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában