Zene

2022.07.03. 09:55

Fiatalok és idősek együtt csapnak a húrok közé a tarjáni rocktáborban

Hamarosan, július 11-én kezdetét veszi a rocktábor Salgóbányán az ifjúsági táborban, amire több mint ötvenen jelentkeztek.

Fodor Orsolya

Több profi zenész tartja az oktatásokat

Forrás: H.M.

Oláh Zoltán, a tábor szervezője és a Szürkeállomány frontembere – akit mindenki csak Szürkének ismer – elmondta, hogy tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a fiatalokat és időseket is egyformán csábító eseményt, és még sosem akadt ennyi érdeklődő, mint ezen a nyáron. 

– Külföldről is érkeznek majd hozzánk vendégek az egy hétig tartó rendezvényre. Az első napon, hétfőn közös vacsorával kezdjük majd az ismerkedést, amit örömzenélés követ. A befutott muzsikusok olyan ösztönzést jelentenek a fiataloknak, hogy néhányan még éjszaka is pengetik a húrokat – árulta el Oláh Zoltán. 

Hozzátette: több profi zenész tartja az oktatásokat, a gitár, a basszusgitár és a dobok mellett énektanárok is részt vesznek a képzésen. Sokan saját hangszereikkel érkeznek, de felszerelést is tudnak biztosítani, ha igénye lenne rá. Péntek délután a somosi művelődési házban lépnek fel a táborozók. A dobosok és a gitárosok szórakoztatják a közönséget, és az érkező öt zenekar is bemutatja a tehetségét. 

– Szombaton zárják a tábort, amikor a fellépéseket a Mobilmánia koncertje követi majd, ami az egész rendezvény csúcspontja lesz. Az eseménynek az a célja, hogy a rockzene hagyományait ápoljuk – fogalmazott az énekes. Mint mondta, a fiatal zenészek között rendszeresen feltűnnek kiemelkedő tehetségek, akikről néhány éven belül minden bizonnyal hallani fog a közönség. 

Amikor elindult a rocktábor, csak zenekarok jelentkeztek, de manapság inkább egyénileg érkeznek a fiatalok. Mivel igyekeznek az árakat alacsony szinten tartani, nagyon fontos számukra, hogy Becsó Zsolt, kelet-nógrádi országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke és Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere is rendszeresen támogatja az eseményt. 

– Sokan segítenek felajánlásokkal is, szinte fel sem lehet sorolni, mert annyi mindent kaptunk már az emberektől. Ifjabb Bodnár Béla évek óta rendszeresen végzi a különböző eszközök és kellékek szállítását, követve ezzel édesapja példáját – mondta Oláh Zoltán.

Címkék#rocktábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában