Programajánló

2022.06.09. 19:55

Összegyűjtöttünk néhány Nógrád megyében kínálkozó kikapcsolódási lehetőséget a hétvégére!

Körbenéztünk, hogy milyen szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek várják az érdeklődőket szűkebb hazánkban a következő három napban.

A. E.

Népművészeti fesztivál és táncháztalálkozó is lesz hétvégén Nógrád megyében

Forrás: NMH Archívum

Fotós: L.B.

Pénteken a finomságoké a főszerep:

Termelői piac vár mindenkit június 10-én, pénteken 14:00 és 17:00 között Nagyorosziban. A Szent István téri programon füstölt áruval, mézzel, sajttal, szörppel, levendulás termékekkel, savanyúsággal, zöldséggel és gyümölccsel várnak majd mindenkit.

Szombaton várjátékokat nézhetünk, jókat ehetünk, de akár jó zenéket is hallgathatunk:

Hetedik alkalommal rendezik meg a Nógrádi Várjátékokat, így két év kihagyás után újra teljesen benépesülhet a nógrádi vár területe június 11-én. A szervezők mindenkit várnak majd a történelmi falak között, ahol életre keltik a végvári harcok korát. ️A részvevőkre bemutatók, előadások, élő zene, finom étkek és természetesen az elmaradhatatlan várostrom, valamint a „zoknigombóc csetepaté” is vár majd. 
Utazzunk vissza együtt az időben a szultán harcedzett katonái, a marcona zsoldosok és az oroszlánszívű végvári vitézek korszakába, és éljük át, ahogyan egymásnak feszülnek a várért vívott harcban

– áll a szervezők Facebookon közzétett felhívásában.

Ugyan már a pénteki vendégvárással és hangversennyel kezdetét veszi a XII. Park Party Karancslapujtőn, mégis a legfőbb programokat a szombat tartogatja majd. A főszerep ismét a pikáns ízeké és a szórakoztató programoké lesz. A nemzetközi főzőversenyre előzetesen már közel 40 csapat jelezte részvételi szándékát, de a szervezők további jelentkezőkre is számítanak még. A rendezvényre ellátogatók jóllakottságáról töltöttkáposztával gondoskodnak majd a szervezők, de süteményekből és egyéb finomságokból is lehet majd válogatni. A jó hangulatról egyéb kísérőprogramokkal is gondoskodnak, a rendezvényt pedig túrával zárják majd vasárnap.

Öröm a zene! - Balassagyarmat - a Palóc Futam 2022 címmel szerveznek amatőr zenei tehetségkutató versenyt június 11-én 10:00 és 21:00 között Balassagyarmaton, a Palóc Ligetben. Az országos tehetségkutató nógrádi fordulójára jelentkezni ugyan már nem lehet, de minden érdeklődőt örömmel várnak a helyszínen a szervezők, akik akár szurkolni szeretnének valakinek, akár csak jól éreznék magukat.

Június 11-én rendezik Salgótarjánban az I. Kárpát-medencei Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál és VIII. Palócföldi Táncháztalálkozót. A programkavalkád 9:30-tól a Salgótarjáni Főplébánián kezdődő népviseletes misével veszi kezdetét, majd a résztvevők 10:00-tól vonulnak fel a Városi Sportcsarnokba, ahol a nap során különféle koncerteket és előadásokat is láthatnak az érdeklődők. 

Június 11-én, szombaton rendezik a Feszt Novák című rendezvényt a mátranováki sportpályán. A megnyitó 15:00-tól kezdődik, majd óvodás, iskolás és ifjúsági csoportok bemutatóit lehet megtekinteni. 16:00-tól Polgár Peti szórakoztatja a közönséget, 17:00-tól Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea lépnek színpadra, 17:45-től a MANTE Néptáncegyüttes műsorát láthatják, 18:00-tól pedig tombolasorsolás lesz. Az est sztárfellépője a Neoton Família lesz, a rendezvényt pedig pályabál zárja majd.

Vasárnap búcsút tartanak Szentkúton:

A Pünkösd utáni első vasárnap a Szentháromság vasárnapja, azaz a háromszemélyű egy Isten ünnepe. Nemzeti kegyhelyünkön ezen a napon tartják a Szent Antal búcsút is. Az egyház az egyik legnépszerűbb szentjére, Páduai Szent Antalra június 13-án, halálának napján emlékezik. Június 12-én, Szentháromság vasárnapján, a Szent Antal búcsú alkalmából Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök mutat be ünnepi szentmisét a kegyhelyen, 11 órakor, amelyen megáldják a gyermekeket, illetve liliomot is szentelnek. Ekkor érkeznek Szentkútra a jászapáti és a jászfényszarui zarándokok is.

Discok is lesznek hétvégén:

Fergeteges Retro bulit rendeznek június 10-én 21:00-tól Salgótarjánban, a KultPont Kávéházban. A jó hangulatról Biró Ádám, azaz DJ Edem gondoskodik majd. 

Érettségi Afterparty és Diákbuli vár mindenkit június 11-én 23:00-tól Pásztón az S-Club-ban. Az idén érettségizőknek egész este ingyenes lesz a belépés, minden más diák féláron vehet részt a bulin. A hangulatfelelősök Pryce, Beni és Used Disco lesznek.

Mulatós estre invitálnak mindenkit június 11-én 21:00-tól a karancssági Tomy Pub-ban. A sztárvendég a Horváth Family lesz, az est házigazdái pedig Martin és zenekara lesznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában