Gálaműsor

2022.06.17. 17:23

Kisdiákok komédiáztak a salgótarjáni színház színpadán

A mesék, a táncok, a dalok kedves, kedélyes hangulata a József Attila Művelődési Központ nézőterén helyet foglaló több száz érdeklődőt is hatalmába kerítette. A Zenthe Ferenc Színház utánpótláscsoportjának évzáró, minapi gálaműsorát a Cogito Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mutatták be.

Csongrády Béla

Több korosztály produkciójának is tapsolhatott a közönség a Zenthe színház utánpótláscsapatának előadásán

Forrás: Beküldött fotó

A Farkasné Ponyi Beatrix vezette színjátszó csoportok tagságának zöme a Kodály Zoltán Általános Iskola tanulója. A hagyományosnak tekinthető gálaműsor – kiegészülve élvezetes zenei betétekkel – egyfajta keresztmetszetét nyújtja az utóbbi időszakban megtanult, bemutatott programoknak. A műsorközlő szerepét ezúttal alsó tagozatos tanulóra bízták és ez az ötlet már eleve úgymond jó húzásnak bizonyult, minthogy Fodor Borbála, Nagy Lívia és Papp Álmos a saját maguk írta szövegeket eredeti modorban, csipkelődve, gyerekesen évődve konferálták be a produkciók előtt. A második és harmadik osztályos Elevenkék által bemutatott mesét, A kisgömböcöt például úgy, hogy lássuk hát, miből lesz a cserebogár. 

Az áprilisban színre vitt Mumus című előadás egyik táncbetéte után a negyedikesekből és ötödikesekből álló KiskaMaszk együttes Az egyszervani király kenyere című Petkó Jenő-mesével jelentkezett. Aztán újra – egy ismert filmzenére koreografált – tánc és ismét mese következett: a Gyurma hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosai három király versengéséről számoltak be Enyedi György: A libatoppi bajuszverseny című írása nyomán. 

– Lassan véget ér a mai délután, erre készültünk egész évben – mondta keserédesen Lívia, de még egy utolsó történet, Arany János „Fülemülé”-je belefért a Gomoly interpretálásában. Ebbe a csoportba mindenki – aki már el is ballagott az általános iskolából – beletartozik. 

Az igencsak szórakoztató, élvezetes előadást természetesen Farkasné Ponyi Beatrix rendezte, a látványos, színes jelmezek és hangulatos díszletek szintén az ő nevéhez fűződnek. A hang- és fénytechnika Romhányi Levente munkáját, a koreográfiák Juhász Amarillát és Kéri Szabolcsot dicsérik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában