Akvarell

2022.06.17. 16:31

Fővárosi galériában állítják ki a szécsényi művész festményeit

B. Mócsány Zsuzsanna akvarellel és olajjal dolgozik.

Sz. F.

B. Mócsány Zsuzsanna impresszionista alkotásai is jelen vannak a tárlaton

Forrás: Sz.F., NMH

– A tanítás és a festészet teljesíti ki az életemet – mondta B. Mócsány Zsuzsanna, aki az érettségit követően a tanítóképző főiskolán szerzett diplomát. Ezután tanított, és mellette az egri főiskolán elvégezte a rajz szakot, mert úgy érezte, hogy ahhoz vonzódik a leginkább. Rajzolási, festészeti adottságait a Bacsúr Sándor által vezetett balassagyarmati rajzstúdióban fejlesztette tovább, és tagja volt a Zebegényi Alkotótábornak is. 

Témaválasztásait tekintve első helyen áll a természet. Akvarellel és olajjal dolgozik, de készít lavírozott képeket is. Tudását örömmel osztotta meg tanítványaival Nógrádsipeken és a szécsényi katolikus iskolában. Az elmúlt tanév végén vonult nyugállományba. Ahogy mondta, így még több ideje jut a festészetre. Rendszeres kiállítója a szécsényi Őszi tárlatnak, ahol 2018-ban megkapta a város díját. Munkáival gyakran szerepel a balassagyarmati Nyári tárlaton, de már több Nógrád megyei településen is volt önálló tárlata. 

Most Budapesten, az Unio Gallery Europe kiállító termeiben nyílt önálló tárlata. Putnoki Dávid, a galéria művészeti vezetője a megnyitóünnepségen többek között azt mondta: – Zsuzsa kiállított képei realista stílusban készültek, melyekből egyértelműen kiderül, hogy szereti a virágot, a természetet, de impresszionista alkotásai is jelen vannak. Úgy érzem, hogy ezek a munkák letisztultak, a közönség számára könnyen érthetők, értelmezhetők. 
A megnyitón Lezsák Anna fuvolaművész közreműködött. A kiállítás június 30-ig minden nap megtekinthető 10–18 óra között.

Címkék#festészet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában