Rendezvény

2022.05.15. 09:33

Első alkalommal adott otthont Karancsberény a Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztiválnak

Finomabbnál finomabb specialitásokkal, szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket szombaton Karancsberénybe.

Gerhát Karina

Nem volt hiány a finomságokból

Forrás: Beküldött

A karancsberényi Reménység Nyugdíjas Klub első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztivált szombaton, a helyi művelődési ház környékén. A nap folyamán főző- és süteménysütő versennyel, kulturális programokkal, ételkóstolóval, hagyományőrző játékokkal és kisvonatozással várták az érdeklődőket.

Forrás: Beküldött

Palla Andrásné, az egyesület vezetője portálunknak elmondta: régi álmuk vált valóra, amikor egy pályázati lehetőségnek köszönhetően mintegy 900 ezer forintot nyertek a régóta áhított fesztivál lebonyolítására. A szombati I. Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztiválra mintegy 20 csapat érkezett a környező településekről, a távolabbi tájakról, illetve még Szlovákiából is. Mindenki a saját vidékére jellemző ételeket készített el, ezenkívül a helyszínen sütött és az otthonról vitt süteményeket is díjazták. Az ételeket szakmai zsűri bírálta, amelynek elnöke Lovasi József, a Szabadtűzi Lovagrend tagja volt.

Forrás: Beküldött

A főzőversenyt követően a kulturális programoké volt a főszerep. A délután folyamán Márió, a harmonikás is mulattatta a közönséget, aki hatalmas sikert aratott a jelenlévők körében.

Forrás: Beküldött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában