Földi Tímea képei

2022.04.13. 15:22

Pozitív üzenet árad a Salgótarjánban nyílt tárlat fotóiból

A járvánnyal kapcsolatos szigorítások feloldása után egymás után rendezi megszokott programjait az 58 éve működő fotóklub. Aktivitásának leglátványosabb területét értelemszerűen a kiállítások szervezése képezi 1970 óta. A közelmúltban a József Attila Művelődési Központban rendezett tárlat már az 523. a sorban, ami igencsak méltó a figyelemre, elismerésre.

Csongrády Béla

A művelődési központban kiállított fotókat először láthatja a nagyközönség

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH

A klubtagok jó része már többször szerepelt ilyen formában is, de a legújabb tárlaton egy olyan fotográfus képei kerültek a falakra, aki Esszencia címmel most mutatkozik be. Földi Tímea öt éve kezdett el fotózni, a klubba mintegy három éve jár. Korábban más területeken is kipróbálta képességeit, főként a társastánc állt közel személyiségéhez, de a rajzolással, festészettel is sikeresen próbálkozott, főként zagyvarónai általános iskolás évei alatt, s érdeklődést mutatott a sportlövészet iránt is. 

Manapság elsősorban inspiratív zenehallgatással tölti szabadidejét, de szívesen kirándul is. Nem riad vissza a gyaloglástól, a hegymászástól sem. Tehát a természetszeretet ugyancsak szerves része egyéniségének, számos felvételének éppen a táj, az élővilág az egyik főszereplője, de visszaköszönnek táncos múltjának élményei is. Kisebb-nagyobb díjakat is kapott már különböző pályázatokon, versenyeken. A Rákóczi út 23-as ház falán két fotója is látható. Megjelentek képei a Turista Magazin s egyéb hírportálok oldalain, a Városi kanyargós című fotója pedig bekerült a Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója tiszteletére kiadott albumba is. 

Mintegy a járvány, illetve a háború kedvezőtlen hatásait ellensúlyozandó, a közönség elé elsősorban a könnyebben befogadható, az érzelmekre pozitívan ható, a női lélek szépségeit tükröző felvételeit állította ki. Homoga József fotóművész, klubvezető megnyitóbeszédében reményét fejezte ki, hogy Földi Tímea első tárlatát továbbiak is követik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában