Szórakozás

2022.04.28. 18:04

Ér(in)tsd meg a vároST: játékosan tanít az interaktív fal (videó)

Csütörtök délután átadták az Ér(in)tsd meg a vároST elnevezésű játékos interaktív falat a Dornyay Béla Múzeumban, amelynek segítségével a gyermekek és felnőttek egyaránt tanulhatnak Salgótarján múltjáról, miközben jól szórakoznak.

Fodor Orsolya

A Bányamúzeumot is szimbolizálja a játék

Forrás: Nool/Angyal Eszter

Dr. Shah Gabriella, a múzeum igazgatója elmondta: egy nyertes pályázat után gondoltak arra, hogy Salgótarján várossá válásának centenáriumán nem szeretnék állandó tárlat nélkül hagyni a megyeszékhelyet. 

– Adódott egy lehetőség, amit a helyi önkormányzat és a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. szponzorálásával ki tudtunk használni és létrehozhattuk a tárlatot – fogalmazott az igazgató.

Helyettese, dr. Fodor Miklós Zoltán a fal történelmi vonatkozásáról beszélt. A bányák, majd az emblematikus épületek mellett az állatokat is kiemelte, amelyek fontos részét képezik az interaktív játéknak. Szó esett többek között a medvékről, amelyek bár több mint száz éve eltűntek innen, az utóbbi időben ismét megjelentek a Medves vidékén.

Fekete Zsolt polgármester szerint a különleges attrakcióban rejlő játékosság fontos, hiszen felkelti az ifjabb nemzedék figyelmét.  

– Az új eszköz lehetővé teszi a használónak, hogy játszva tanuljon, de nem csak nézni, hanem alakítani is tudja a történetet. Számunkra lényeges, hogy a kulturális és a szellemi örökségünket a fiatalok számára átélhetővé és megérthetővé tegyük – mondta a városvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában