Palóc ki mit tud?

2022.04.15. 15:20

Bizonyíthatják a népi kultúrához kapcsolódó tudásukat Nógrád megye fiataljai

Előadó-művészeti vetélkedőt hirdet Palóc ki mit tud? címmel a népi kultúra körében a fiatalok számára a Salgótarjáni Néptáncművészetért Közalapítvány és a Nógrád Táncegyüttes.

N. O.

Borítóképünk a Nógrád Táncegyüttes egy korábbi előadásán készült

Forrás: NMH Archívum

Fotó: L.B.

A szervezők várják a megyében élő 8–18 év közötti fiatalokat, akik két korcsoportban – gyermekek 8-14 évig, valamint ifjúsági korcsoport 15-18 éves korig – és több kategóriában is nevezhetnek. Jelentkezhetnek például népzenészek, akik szóló és csoportos formában is részt vehetnek a versenyen három-négy perces előadásukkal. A népi ének kategóriára szintén szólóban és csoportban lehet nevezni, a néptáncosok pedig szólóban és párban mutathatják meg tudásukat.

A résztvevők elődöntőkön vesznek majd részt, a lakhelyük szerinti közigazgatási járási központokban, azaz Balassagyarmaton, Bátonyterenyén, Pásztón, Rétságon, Salgótarjánban és Szécsényben. Az eldöntőket követően a döntőre szeptemberben kerül majd sor, a Megyenaphoz kapcsolódóan. 

A nevezéseket egészen április 22-ig, péntek éjfélig fogadják a megadott elérhetőségeken, amelyeket IDE kattintva megtalálnak. A program célja, hogy helyben erősítsék a megyei identitást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában