Alkotások

2022.03.05. 12:36

Nógrád megye természeti értékeit örökíti meg a Szécsényben nyílt kiállítás

Hasznosi Márk természetvédelmi mérnök fotóiból nyílt kiállítás nemrégiben Szécsényben. Az ünnepélyes megnyitón Balla Mihály és Skuczi Nándor egyaránt méltatták a művész munkásságát.

Sz. F.

Exponálás közben komponálja meg képeit

Forrás: Hasznosi Márk

Az idő és a fényképezés elválaszthatatlanok. Az exponálás egy pillanatot búcsúztat a jelenből, s a gombnyomás pillanatában múlt lesz a képen, annak lenyomatát őrzi, ami volt. Korniss Péter ezen gondolataival köszöntötte a vendégeket Csatlós Noémi a szécsényi művelődési ház művelődési referense Hasznosi Márk természetvédelmi mérnök fotókiállításának megnyitóján a Szabó István Galériában. 

Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt arról, hogy Hasznosi Márk képeivel megyénk természeti értékeit örökíti meg, alkotásaival a fényképezés pillanatában meglévő érzéseit osztja meg a látogatókkal. 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke megnyitójában kiemelte, Hasznosi Márk természetszeretetét képein keresztül is közvetíti felénk. Szólt arról a szép páratlan környezetről, amiben itt, Nógrád megyében élünk. Hasznosi Márk képeivel a természet, a szülőföld szeretetére is nevel. Kitért arra, hogy meg kell őriznünk megyénk gazdag, színes, történelmi múltját, őrizni a természet szépségét. Hangsúlyozta az összefogás fontosságát, a szülőföld szeretetének elmélyítését, az alkotó munka jelentőségét, egymás megbecsülését. 

Kulcsár József fotóriporter rendhagyó tárlatvezetésen utalt rá, hogy Hasznosi Márk már exponálás közben megkomponálja képeit. A kirándulásokon, a természetjáráson mindig nála van a fényképezőgépe, ami nem más, mint egy okostelefon, ami azonnal kéznél van, ha megörökíteni valót lát. Kevés olyan képet készít, amit előre eltervez. Alkotásainak többségén pillanatnyi érzéseit osztja meg velünk. 

Hasznosi Márk, Kulcsár József kérdésére elmondta, hogy a természet szeretete gyermekkorában gyökeredzik, a fényképezés csak jóval később vált fontossá számára. Beszéde végén megköszönte a szép számú közönség érdeklődését, a művelődési háznak és a támogatóknak pedig a kiállítás lehetőségét. Az ünnepélyes megnyitón közreműködtek a szécsényi nyugdíjasklub szenior örömtáncosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában