Művészet

2022.02.07. 19:37

Leonardo da Vinci-díjjal ismerték el Olaszországban a pásztói festőművészt

A pásztói születésű festőművész munkásságát Olaszországban International Leonardo da Vinci Prize kitüntetéssel ismerték el, ezzel bekerült a világ húsz kiemelt művésze közé.

Nool

Forrás: Vészabó Noémi Facebook-oldala

Leonardo da Vinci-díjat kaptam Firenzében! Köszönöm azoknak, akik velem örülnek. Aki nem, annak is köszönöm. Határtalanul boldog vagyok!– így osztotta meg örömét közösségi oldalán Vészabó Noémi. A pásztói születésű festőművész Firenze történelmi palotájában, a Palazzo Borghese-ben vehette át a munkásságát elismerő International Leonardo da Vinci Prize kitüntetést. Vészabó Noémi munkái a világ számos más országában élő kortárs művészek munkájával versenyeztek, a díj odaítéléséről neves művészettörténészekből álló zsűri döntött. A Nógrád megyéből származó művésznő sikeréről a Magyar Nemzet is beszámolt –  mint közleményükben írják, Vészabó Noémi ezzel a díjjal bekerült a világ húsz kiemelt művésze közé. Beszámoltak továbbá arról is, hogy az ünnepségen ott voltak a firenzei magyarok és a római magyar nagykövetség képviseletében Kudar Gábor is, a Collegium Hungaricum igazgatója is.

Tavaly októberben beszámoltunk róla hírportálunkon, hogy kiállították Firenzében a pásztói festőművész alkotásait. Az örök nő, a teremtéstől napjainkig – alapgondolatra épülő XIII. Firenzei Biennálén Vészabó Noémi Auróra és Luna, két római istennő műveit lehetett megtekinteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában