Télűzés

2022.02.23. 06:55

Kiszebábot is égetnek majd a vizslási maskarás mulatságon

Álarcos felvonulással űzik el a telet a településen február 26-án, szombaton, 15 órától.

Veres Edina

Sándor József, a község polgármestere elmondta: a farsangi mulatság megszervezése alatt arra törekedtek, hogy a gyerekek mellett a mókára vágyó családok minden tagja találjon kedvére való programot. 

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a helyiek örömmel fognak össze a jó ügy érdekében, és igénylik az olyan programokat, amelyek összekovácsolják a közösséget. Az önkormányzat fontosnak érzi, hogy támogassa ezt a törekvést, innen az ötlet, hogy közösen intsünk búcsút a télnek. – mondta a településvezető, aki azt is hozzátette, hogy az eseményhez kapcsolódóan a település könyvtára álarckészítő versenyt hirdetett a vizslásiak és az újlakiak számára.  Az ilyen jellegű felhívások szintén nagy jelentőséggel bírnak a községünkben, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy kicsik és nagyok egyaránt örömmel veszik ki a részüket a feladatokból, legyen szó akár libát formázó lámpások vagy épp mézeskalácsok készítéséről. Bízunk benne, hogy ez alkalommal is sok résztvevő érkezik majd szombat délután jelmezbe bújva a focipályára, ahonnan a felvonulás is indul. 

– folytatta a polgármester, majd hozzátette, hogy útjuk az újlaki összekötő út elejéig fog vezetni, majd onnan visszatérnek a helyi művelődési ház mellett felállított szabadtéri színpadhoz. 

– A menet közös énekléssel fokozza a farsangi hangulatot, illetve a Vizslási Bóbita Óvoda növendékei is a telet búcsúztató műsorral készülnek. A színpadhoz érve tábortüzet gyújtunk. Idén úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk azokhoz a településekhez, amelyek mind a mai napig őrzik a kiszebáb égetésének népi hagyományát. Ennek fényében mi is készítünk egy szalmabábut, amelynek elégetésével, illetve a lángoló farakás körüli tánccal eltemetjük a telet – ismertette a rendezvény részleteit hírportálunknak Sándor József.

A polgármester azt is hozzátette: a délután folyamán fény derül arra is, hogy kik készítették a legszebb álarcokat. Végül a programot közös beszélgetéssel zárják, amelyhez friss farsangi fánkot és meleg teát kínálnak majd a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában