Színház

2022.01.24. 07:00

Werkvideó készült a Salgótarján Centenáriuma alkalmából készülő színdarabról

Színdarabbal tiszteleg a Zenthe Ferenc Színház Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója előtt. A Macskakő próbái még novemberben elkezdődtek, jelenleg pedig már célegyenesben tart az e héten debütáló előadás.

Nool

Forrás: Zenthe Ferenc Színház Facebook-oldala

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Zenthe Ferenc Színház november végén kezdte el Topolcsányi Laura Macskakő című kétfelvonásos darabjának a próbáit. A teátrum ezzel az előadással kíván tisztelegni Salgótarján várossá nyilvánításának századik évfordulója előtt. A Macskakő ősbemutatója e hét végén, egészen pontosan január 28-án, pénteken este lesz a megyeszékhelyen. Az előadást Susán Ferenc Vastaps-díjas rendező állítja színpadra, a dramaturg Sándor Zoltán, a díszletek és a jelmezek pedig Pallós Nelli tervei alapján készültek.

A premierre készülő darabról a Zenthe Ferenc Színház Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést január 23-án, amelyben egy werkvideóban is bemutatják a darabot az alkotók szemével. Mint bejegyzésükben fogalmaznak, ez a történelmi ihletettségű darab megidézi Salgótarján születését, a korszak mindennapjait, nehézségeivel és szépségeivel együtt.A Macskakő 27 szereplővel, vagyis 27 olyan színész játékával áll színpadra, akik mind salgótarjáni kötődésűek, és további 40-45 fős - szintén javarészt salgótarjániakból álló - háttérstáb dolgozik rajta. Az előadás rendezője Susán Ferenc - a most, kerek tizedik évadát élő színházunk megálmodója és alapítója.

– áll a bejegyzésben. 

A színdarabot öt egymást követő napon tűzi műsorra a Zenthe, de jegyek már csak a január 29-i és 30-i előadásokra kaphatók. 

Egyszeri alkalom, hogy a nézők visszautazzanak velünk az időben 100 évet! Megismerhessék a sorsfordító eseményeket! Láthassák egy különleges szerelem történetét, Salgótarján várossá válásának időszakát! Január végén Macskakő - amikor a város született. – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában