Balassagyarmat

2022.01.01. 21:00

Az Akvarell Stúdió képeit állítják ki a galériában

Sz. F.

A balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Horváth Endre Galériájában január 8-án tartják a Varga Ágnes vezette Akvarell Stúdió alkotóinak munkáiból rendezett kiállítás megnyitóját, amelyen Csach Gábor művészettörténész, Balassagyarmat polgármestere mond beszédet. 

Az Akvarell Stúdió a Bacsó Sándor Rajzstúdió utódja, ami pedig Farkas András által vezetett városi Rajzstúdió örököse volt. Tagjaik olyan emberek, akik már gyermekkoruk óta azt az álmot dédelgették, hogy minél többet rajzoljanak, fessenek. A stúdióban olyan kis közösségre találtak, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel valósíthatják meg régi vágyaikat. Egy dolog köti össze őket, az alkotás szeretete. A tagok művészetet kedvelő amatőrök. Mindezek mentén jó baráti kapcsolat alakult ki közöttük, bár eredeti foglalkozásaik eltérőek: rajztanár, adminisztrátor, egészségügyi dolgozó, kereskedő, óvónő, textilipari technikus, kertészmérnök. 

Korábban már volt közös kiállításuk, de előfordulnak olyanok is az alkotók között, akik már önállóan is rendeztek tárlatot. Most nagy örömmel mutatkoznak majd be a Horváth Endre Galériában akvarellmunkáikkal. A kiállítás 2022. február 24-ig lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában