Fájdalom

2021.12.16. 19:45

Szerelmes regény írással próbálja feldolgozni férje elvesztését a rimóci írónő

Pásztor Istvánné írt egy romantikus történetet, amit három kötetben tervez kiadni. Az első kötet már megjelent. Az asszony a férje elvesztése után érzett fájdalmát szerette volna csökkenteni a művel, amelynek témájául azért választotta a szerelmet, mert az mindenki életére hatással van.

Fodor Orsolya

Pásztor Istvánné számára egyfajta gyászmunkát is jelentett az írás

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: L. B.

Nemrég jelent meg Pásztor Istvánné első könyve, amit ötvenkét évesen írt, néhány évvel azután, hogy elvesztette a férjét. Úgy érezte, ki kell írnia magából a fájdalmat, így született meg az a romantikus történet, amiben közte és egy arab koronaherceg között szövődik szerelmi kapcsolat. 

– Mindig is szerettem írni, és már gyerekként is született néhány versem. Sajnos az anyagi helyzetünk nem tette lehetővé, hogy sokáig tanuljak, mert korán el kellett mennem dolgozni, hogy segítsem a szüleimet – mesélte az író. 

Mint mondta, harmincnégy éven keresztül dolgozott egy szécsényi gyáregységben, de egy üzemi balesetből kifolyólag nem tudta folytatni a munkát, így most minden idejét az írásnak szentelheti. Az ismerősei közül nem mindenki fogadta kitörő örömmel a tényt, hogy kiadták a kötetét. Ennek pontos okait nem tudja, de néhányan valószínűleg nem gondolták róla, hogy képes megírni egy könyvet. Szerencsére többen voltak azok, akik gratuláltak az eddigi teljesítményéhez. 

– A romantikus történet teljes mértékben a képzeletem szüleménye. Egy álomról szól, amelyet én álmodtam meg, de több hónapnyi időt ölel fel. A kapcsolat köztem és az arab koronaherceg között egy internetes ismerkedéssel kezdődik. A kötet női főszereplőjének eleinte ellenérzései voltak a férfival kapcsolatban, majd később bízni kezdett benne, aztán barátok lettek, és innen már egyenes út vezetett a szerelemig – árulta el Pásztor Istvánné. 

A sztori végén a szerző felébred a romantikus álomból, és mivel az annyira valóságosnak tűnt, úgy érzi, meg kell tudnia, tényleg létezik-e az arab herceg. A folytatásban rövidesen megtudhatják az olvasók, hogyan alakul a kettejük sorsa, mert a most megjelent kötetet még kettő követi majd, hogy teljes legyen a történet. 

– Az írásommal azt szerettem volna kifejezni, hogy mennyire lényeges a bizalom, a kitartás és a szerelem egy ember életében. A tanulsága az egésznek pedig az, hogy nem szabad feladni a reményt akkor sem, ha összecsapnak fejünk felett a hullámok, mert ha bezáródik egy ajtó, akkor előbb-utóbb ki fog nyílni helyette egy másik – mondta. 

Hozzátette: amint azt a mű címe is mutatja – Szerelem a harmadik világból –, ez egy romantikus történet, tele érzelemmel, ugyanis a romantika mindenkiben ott él valamilyen mértékben, tehát közel áll az emberek szívéhez, a szerelem örökké jelen van a világban. Pásztor Istvánné úgy érzi, ha egy embernek is könnyet tud csalni a szemébe a szerzeményével, akkor már megérte az írással töltött sok-sok fáradozás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában