muzsika

2021.07.01. 17:20

Világhírű vendégekkel muzsikál az erdő az idén Szurdokpüspökiben

Idén már tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat, amelynek a Mátrai Művészeti Napok elnevezésű programjaira július 3-a és 11-e között várják a zeneszerető közönséget.

Gulyás Edina

Zeneszó száll az eresztvényi erdő fái alatt. A természet és a kultúra találkozója maradandó élményt jelent a közönségnek

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

A koronavírus-járvány rávilágított arra, hogy az ember törékeny, része a természet nagy rendszerének, csak azt tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat – tájékoztatta portálunkat a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A programsorozattal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért.

– Új lendületet kapott a rendezvénysorozat, hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő, a zene és a művészet erejével a résztvevők környezettudatos életvitel irányába mozdítása – közölte lapunkkal Matúz Viktória, az alapítvány titkára. – A fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek felkarolása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, a zene szeretete, az erdők növény- és állatvilágának megismerése.

– A 18. évadban is hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez. A látogatókat különleges erdei helyszínekre hívjuk, ahol a család valamennyi tagja talál a maga számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra – fogalmazott Szabó Lajos főszervező, hozzátéve: – a Prima, Nógrádikum és Nívódíjjal elismert rendezvényen a séták során az érdeklődő szakemberek vezetésével ismerhetik meg az erdei értékeket, emellett ráhangolódhatnak a klasszikus és a népzenei koncertekre is. Országos, sőt világhírű előadók és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen zenei élményt. Nem maradnak el a sport- és kézműves gyermekprogramok sem, ahogyan a helyi termelőknek is lehetőségük lesz a bemutatkozásra.

Mint mondta, a rendezvények a kidolgozott biztonságos látogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amelyben számítanak a résztvevők együttműködésére. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy önfeledten élvezhessék az erdő és a zene élményeit, és testi-lelki feltöltődésben legyen részük.

Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésekre, a vendéglátó település és a helyi közösség megismerésére, hiszen a Muzsikál az erdő mindennap más-más ökoturisztikai szempontból is kiemelt helyszínen jelentkezik. Ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő és a természetvédelem társadalomban betöltött szerepét, értékeit is.

Több településen is fellépnek majd

A programokon fellép a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Egri Szimfonikus Zenekar, a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Corpus Harsona Quartet, az In Medias Brass, a Kecskemét Brass és az Anima vonósnégyes. Horgas Esztert, Palya Beát, Boros Misit, Csík Jánost, Szokolay Dongó Balázst, Szabó Balázst és a Muzsikás Együttest is meghallgathatja a közönség. A rendezvénynek Szurdokpüspöki, Tar, Salgótarján-Eresztvény és Pásztó-Mátrakeresztes ad helyszínt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában