koszorúzás

2020.04.24. 19:45

Tarjáni színészek is megemlékeztek Zenthe Ferenc salgóbányai szobránál

Zenthe Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából péntek délelőtt Budapesten a Farkasréti temetőben, délután pedig Salgóbányán, a színész szobránál helyezték el a megemlékezés virágait.

Gulyás Edina

Salgóbánya, Zenthe Ferenc szobrának koszorúzása, Születésének 100. évfordulója alkalmából. Sándor Zoltán, Susán Ferenc, Simon Lajos, Imre Ildikó, P. Kerner Edit, Simon Kata, Andó Ákos.

Fotó: Hegedűs Márk

A megyeszékhelyen működő, színészóriás nevét viselő teátrum művészei a járványügyi védekezés betartásával, szűk körben emlékeztek névadójukra.

– Sokan vallják, köztük Müller Péter is, hogy nincs halál – fogalmazott beszédében Simon Lajos, a salgótarjáni Zenthe színház igazgatója, hozzátéve: – Mindenki él, csak nem itt, hanem odaát, ahová költözött. Akit szeretsz az van, mert a szeretet nem múlik el soha. Köszönjük mi is, hogy itt vagy velünk, mint Taki bácsi, Fekete Miska, Jób, Kárpáty Zoltán, vagy épp a Tenkes kapitánya. Mint mondta, századik születésnapján köszöntik színházuk névadóját, Salgóbánya szülöttét, Salgótarján díszpolgárát, a Nemzet Legkedvesebb Színészét, Zenthe Ferencet.

– Itt vagyunk hálát adni, hitet és ígéretet tenni, hogy tevékenységünkkel méltók leszünk névadónkhoz – zárta szavait Simon Lajos.

A megemlékezésen Simon Kata és Sándor Zoltán, a színház két művésze is közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában