Salgótarján

2019.07.07. 09:16

Dzsesszen át áradt a szabadság

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola hosszútávú tervei között szerepel a jazztanítás felvirágoztatása a nógrádi megyeszékhelyen, így már a közelmúltban is több hangversenyt szerveztek e szabadságot és improvizációt árasztó műfaj varázsában.

P. K.

A koncertsorozat Szőke Nikoletta és a Csík Adolf Quartet műsorával folytatódott a zeneiskola hangversenytermében. Utóbbi neve szinte egybeforrott már a minőségi jazz-zenével: az énekesnő 2005-ben a Montreux-i jazzénekverseny győztese és közönségdíjasa volt, míg 2012-ben megkapta a Junior Prima Díjat is. A nemzetközi elismertségnek örvendő művésznő mellett Csík Adolf gitáron, Csík Dániel basszusgitáron, Varga Tivadar zongorán, Egri Márton pedig dobon keltette életre a jazzt. A zeneszerető közönség ezúttal is élvezte a műsort, amelyet vastapssal koronáztak meg. Kapi Gyula intézményvezető szerint a koncert sikere és a telt házas nézőtér a bizonyítéka annak: jó irányban haladnak a megkezdett munkával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában