bujáki vasárnap

2019.06.16. 08:04

Harminchatodszor éltették a hagyományokat Bujákon

Idén is megrendezték a már nagy hagyományokkal rendelkező Bujáki Vasárnapot.

T.-N. O.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A harminchatodik alkalommal tartott rendezvényt szentmisével és körmenettel kezdték, majd a Glatz Oszkár Művelődési Központ előtti téren a finom ebéd mellett motorbemutatóval, illetve gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket. Később kikérték a menyasszonyt, majd elindult a lakodalmas menet.

A nap további részében folklórműsor szórakoztatta a vendégsereget, este pedig színpadra lépett az ABBA Singers, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint Márió, a harmonikás is.

Példaértékű a hagyományőrzés Bujákon Fotó: Ladóczki Balázs

Borbély Gábor, a falu polgármestere ünnepi köszöntőjében a településen kézzel foghatóan is megtapasztalható összefogást hangsúlyozta.

Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke úgy fogalmazott, hogy Buják nem más, mint a Cserhát gyöngyszeme. Mint mondta, egy hihetetlen összetartás és tenni akarás jellemzi a falut, majd kitért a bujáki hagyományőrzés példaértékére, valamint a települést érintő fejlesztésekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában