elismerés

2018.09.07. 11:13

Hálás, hogy Nógrád szülöttjeként kapott lovagkeresztet

Pándy Piroska énekművészt megyei javaslatra tüntették ki nemrég.

Cs. B.

Pándy Piroska és Skuczi Nándor a látogatáson

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Kásler Miklóstól, az Emmi miniszterétől a salgótarjáni születésű Pándy Piroska énekművész.

A Liszt-díjas operaénekes Baglyasalján nőtt fel, a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett és magasabb szintű szakmai tanulmányai, majd művészi karrierje, budapesti, külföldi szereplései során sem felejtette el soha, hogy honnan indult. Mind a mai napig ezer szál köti Salgótarjánhoz, Nógrád megyéhez, ha hívják, bármikor szívesen lép mind szülővárosában – ahol meghonosította az újévi hangversenyeket – mind a megye más településein.

A művésznő sikerei mellett lokálpatrióta érzelmeit, önzetlen segítőkészséget is figyelembe vette Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke, amikor felterjesztette a kitüntetésre Pándy Piroskát, aki a minap salgótarjáni székhelyén látogatta meg a megyei vezetőt, hogy megköszönje a gesztust.

Mint elmondta: Skuczi Nándor rendkívül szívélyesen fogadta, bensőséges hangulatú beszélgetés keretében méltatta a művésznő érdemeit, büszke rá, hogy innen elszármazottként erősíti Nógrád hírnevét. További helyi támogatásról is biztosította a megyétől 2011-ben Madách-díjat, Salgótarján városától 2002-ben Pro Arte díjat kapott énekesnőt, aki értelemszerűen boldogan fogadta ezt az ígéretet.

Ő mindenesetre továbbra is teszi, ami tőle telik, amit a szíve, lelke diktál számára. Művészeti vezetőként már gőzerővel végzi a január 1-jei salgótarjáni hangverseny előkészítését. Ezért már szeptember 29-én, szombaton, 17 órától jótékonysági koncertet ad Karancskesziben. Belépődíj nem lesz, az önkéntes adományokat karitatív célokra használják majd fel a szervezők. Pándy Piroska saját – garantáltan magas színvonalú – műsorszámai mellett énekel majd a helyi kórussal is. A programban egy ifjú tehetség, a községhez ugyancsak kötődő Simon Katalin is fellép.

Pándy Piroska és Skuczi Nándor a látogatáson

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában