Helyi közélet

2016.09.01. 08:31

Zarándoklat a gyermekvállalásért

fenyvesi

Nemzetközi kezdeményezéshez csatlakoztak mindazok, akik az elmúlt hétvégén Nagyorosziból kiindulva Drégely várának érintésével Kemencéig zarándokoltak a Börzsöny zegzugos tájain át.

 

A vándor-csoport, egyben a gyalogtúra szervezői gárdájának tagja, Berki Dalma számolt be lapunknak a részletekről.

– Szombat reggel kilenckor Nagyorosziban, a templom előtt gyülekeztünk – mondta el érdeklődésünkre az ifjú hölgy. – Miután megérkeztek a Drégelypalánkról és Hontról jövő elszánt zarándokolók, és megkaptuk utunkra az áldást, a húszfős csapat elindult Drégely vára felé. Az állomásnál egy kicsit megálltunk, és elmondtuk Böjte Csaba erre a napra szánt gondolatait a gyermekvállalás fontosságáról. Még a déli harangszó sem hangzott el, és már a vár romjainál jártunk. Itt egy kicsit nagyobb pihenőt iktattunk be, imádkozással és falatozással, és a gyönyörű, ódon környezetben készült egy közös csoportkép is.

[caption id="" align="aligncenter" width="1280"] A zarándoklat résztvevői a drégelyi várnál[/caption]

A vándorok ezután tovább haladtak a Börzsöny rengetegében. Következő rövid megállójuk a deszkáspusztai pihenőhelynél volt, a Mária-barlang után pedig ketten még csatlakoztak a túrázókhoz, végül délután öt óra tájban gyalogoltak be a kemencei „célba”, ahol a résztvevők hálaimát zengtek a sikeresen teljesített út örömére, és elénekelték a Himnuszt is.

[caption id="" align="aligncenter" width="1280"] Húsz elszánt gyalogló haladt Nagyoroszitól Kemencéig[/caption]

– Menet közben nagyon jól éreztük magunkat, tökéletesen összeforrott ez a kis társaság – fejezte be Berki Dalma. – Az idősebb zarándokok miatt néha lassítottunk a megszokott tempón, de érdekes módon a csoport legidősebb, hetvenkét éves tagja Kemence felé már a legelsők között igencsak ütemesen sétált. Szívből remélem, hogy a zarándoklatunk eléri célját, és minél több szerető pár vállal bátran gyermeket a jövőben.

H.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában