Helyi közélet

2016.09.08. 05:30

Volt mit megmutatni…

fenyvesi

Hagyomány a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Kertbarát kör életében – amely az idén ünnepelte megalakulásának negyvenedik évfordulóját – hogy ha beköszönt a naptári ősz, akkor megrendezik a termékbemutatójukat.

Szécsény. Idén új helyen, a Pintérház udvarán tartották a négynapos bemutatójukat. A helyszín megválasztása jó ötlet volt, a történelmi belvárosban sétálók közül sokakat vonzottak a látnivalók. A kiállításon, mint mindig, most is jelen volt a kertészkedés, a munka szeretete.

[caption id="" align="aligncenter" width="852"] Bőséges termést mutattak be a kertbarátkör tagjai[/caption]

A megnyitón Tóthné Ceglédi Erzsébet, a kör elnöke – aki maga is széles skálájú kollekcióval volt jelen a kiállításon – köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte társainak a jelenlétet, a jelenlévőknek az érdeklődést. A negyvenedik évforduló alkalmából megemlékezett az elődökről.

Stayer László, a város polgármestere nem érkezett üres kézzel, az általa megtermelt termékeket tartalmazó kosár is a kiállító standra került. Megnyitójában gratulált a kiállítóknak, kiemelte szorgos munkájukat, szakmai hozzáértésüket. Szólt a kör tagjainak a város életében jelenlévő fontos szerepéről.

Több éve csatlakozott a kertbarát kör őszi termékbemutatójához a Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola. Filkor Lajos, az intézet igazgatója a kertészkedés szakmai oldalát vázolta fel. Ispán Józsefné a terményei mellett egy szép virágkollekciót varázsolt a standjára. Sasvári Szilárdné húsz éve a férje elvesztése óta egyedül kertészkedik, s a látottak azt igazolják, hogy ért is hozzá.

Dombovári József többek között egy kuriózummal, évelő thai paprikával volt jelen. Gajzinger Pál – aki alapító tagja volt az egyesületnek – standja előtt a sokféle gyümölcsöt látva, az emberben beindult a pavlovi reflex. Uram József és fia a háztartásban használt termékek széles skáláját állították ki. Tresó Józsefné gyógynövényei, gyógyteái felkeltették a látogatók érdeklődését. Szép, díszes és gazdag volt Rapka Lászlóné, Sári Andorné, Sztrémi Sándorné, Takács Antalné kollekciója. Varga Jánosné a régi kiállítók közé tartozik. Termékein most is látszott a szakma ismerete, szeretete.

A szécsényi kertbarát kör tagjainak az idén is volt mit megmutatni.

Szenográdi F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában