Helyi közélet

2017.02.16. 07:59

Vidám vöröskeresztes báli forgatag

fenyvesi

Remek hangulatban rendezték meg a Magyar Vöröskereszt rétsági területi szervezetének hagyományos bálját a város művelődési központjában. Az esemény azért is kiemelkedő, mert immár negyvenegyedik alkalommal ünnepelt együtt a tagság és vendégeik.

Rétság. A rendezvény felvezetéseként a házigazdák nevében Szlezák Istvánné köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy minden esztendőben a település egyik legjelentősebb eseménye a vöröskeresztesek farsangi bálja, majd bemutatta a Nógrád megyei szervezet nemrégiben kinevezett igazgatóját, Szilágyi Leonórát, azzal a megjegyzéssel, hogy íme, elérkezett az idő a staféta átadására, és a fiatalabb nemzedék újult lendülettel veszi át a sokrétű feladatokat. Hegedűs Ferenc, Rétság polgármestere rövid beszédében a helyi vöröskeresztesek példamutató munkáját hangsúlyozta.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] Eliza Bliss egyedi hangokat szólaltatott meg különleges hegedűjével[/caption]

A színes kísérő műsorban először a Kereplő Néptáncegyüttes tagjai léptek fel, majd a közelmúltban népszerűvé vált Eliza Bliss hegedűművész szólaltatta meg egyedi hangzású hangszerét, és néhány szóban be is mutatta ezt az elektronikus mélyhegedűt. A klasszikus muzsika modern csengésű dallamait vastapssal jutalmazták a résztvevők, akik a végén az „Azért vannak a jóbarátok” című Máté Péter-szerzeményt közösen énekelték el.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] Az est legmókásabb jelenete a Hattyúk tava maskarás vígjátéka volt[/caption]

A rendezvény másik fénypontja a maskarás „meglepetés” volt.  A szervezők igazán kacagtató produkcióval léptek elő: a sajátos kivitelű Hattyúk tavában délceg férfiak tipegtek-topogtak, csetlettek-botlottak az alkalmi balettcipőkben, a hölgyek pedig férfijelmezt öltve, álbajuszt festve arcukra táncoltatták meg a fura férfinépet.

A vidám farsangi mulatság bevételét a helyi vöröskeresztesek jótékony célra ajánlották fel.

H.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában