Helyi közélet

2017.07.14. 04:21

Unokatestvérek fotókiállítása

fenyvesi

Hont. A község művelődési házában páros fotókiállítást láthat a közönség: két helyi fiatal, Teknős Viktória és Teknős Dominik mutatja be nagy részt természetfotókból álló anyagát.  Az unokatestvérek általában a Börzsöny erdei és az Ipoly árterülete között fekvő, festői község határában alkotnak, a természeti értékekben, növény- és állatfajokban rendkívül gazdag terület számtalan lehetőséget kínál a kirándulásokra, amelyekre mindig viszik a fényképezőgépet is.

[caption id="" align="aligncenter" width="3000"] Teknős Viktória (balra) és Teknős Dominik az alkotások között, az „unokatestvéri” fotókiállításonFotó: Faragó Zoltán[/caption]

A 24 éves Teknős Viktória, akinek egyébként cukrász a végzettsége, a kiállításon kifüggesztett önéletrajzában azt írja magáról, hogy első képeit még kiskorában, filmes géppel készítette, a fotózás szenvedélye pedig úgy két-három éve ragadta magával. „Amikor csak tehetem, járom a környéket és csak a fotózásra koncentrálok, ami feltölt energiával. Ez több mint egy hobbi. Téma mindig van, csak meg kell látni. Mindenben van szépség, csak jó szemszögből kell nézni!” – írja.

Ezután kifejti: a fotós sem lát másképpen, mint a többi ember, mindennapi életben csak elrohanunk a témák mellett. A fotós azonban megáll – és nem csak néz, hanem lát is!

A másik kiállító, Teknős Dominik még csak 17 éves, Balassagyarmatra jár rendészeti iskolába. A képalkotás szenvedélye annyira megérintette, hogy továbbtanulni is fotográfusnak szeretne. Mottója szerint: „Bármit egy jó képért!” Ahogyan magáról ír: első képeit még „szappantartó” géppel készítette, később egyre komolyabb felszerelésekre tett szert.

„Apukámmal sokszor barangoltunk a környéken, ahová vittem magammal a kis kompakt gépet, azzal fényképeztem, napról-napra többet használtam és érdekelni kezdett a fotózás. Ezzel kezdődött minden.”

Kifejti továbbá, hogy a túrák során témát nem választ előre, mindig azt örökíti meg, ami éppen elé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában