Helyi közélet

2017.09.07. 05:11

Újranyitott a szécsényfelfalui óvoda

fenyvesi

A Szécsényfelfalu Méhecskék Óvodája nyári zárva tartását követően az elmúlt hetekben nyitotta meg újra kapuit. Ez a gyerekeknek különösen nagy öröm volt, hiszen egy teljesen megújult óvodaudvar várta őket.

Szécsényfelfalu. A Belügyminisztérium támogatásából felújított óvodaudvart és az új játékokat Balla Mihály országgyűlési képviselő, Keresztes Imre polgármester és Várhegyi Gabriella intézményvezető adta át ünnepélyes keretek között a jelenlévő gyerekeknek, szülőknek.

[caption id="" align="aligncenter" width="1200"] Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata. Balról Keresztes Imre polgármester, Balla Mihály országgyűlési képviselő és Várhegyi Gabriella intézményvezető[/caption]

– Az intézményt 2014-re teljes mértékben felújították ugyan, de ez az óvoda játszóudvarára nem terjedt ki. Minden korcsoport számára nagy öröm egy szép játszótér és jó lehetőség a mozgáskultúra fejlesztésére. Kisgyermekkorban a mozgás alapvető formái alakulnak, fejlődnek és emellett óriási a gyermekek mozgásigénye. Minél változatosabb mozgásra van lehetőségük, annál nagyobb kedvvel játszanak és mozognak. Az elmúlt években a fenntartó kereste a lehetőséget, hogy az óvodában az e téren meglévő hiányt pótolni tudják. Fontos szempont volt a fejlesztés során, hogy olyan játszó eszközöket válasszanak, amelyek a többség igényeinek megfelelnek – emelte ki Keresztes Imre, Szécsényfelfalu polgármestere az átadón.

Balla Mihály országgyűlési képviselő elmondta, hogy öröm látni egy ilyen modern óvodát, ahová a gyermekek és szüleik örömmel jönnek mindennap. A honatya hangsúlyozta, hogy kormányzati támogatással a térségben további óvodák és intézmények újulnak meg a közeljövőben, illetve további fejlesztések is érintik a települést.

[caption id="" align="aligncenter" width="1200"] Minden korcsoport számára nagy öröm egy szép játszótér és jó lehetőség a mozgáskultúra fejlesztésére[/caption]

– Nagyon régóta vártuk már ezt a napot, ezzel egy óriási adóságot törlesztett a község önkormányzata. Végre az óvodába járó gyermekek is kaptak egy modern, kulturált, a legszigorúbb európai előírásoknak is megfelelő létesítményt, ahol önfeledten játszhatnak – hangsúlyozta az óvodavezető és megköszönte mindenkinek a fejlesztés megvalósulásához nyújtott támogatást.

A Szécsényfelfalui Méhecskék Óvodája kívül-belül megújulva, szakmailag magas színvonalon működik évek óta nemcsak a helyi gyerekek, hanem a környező települések gyermekeinek szolgálatában is, hiszen sokan hordják át gyermekeiket Szécsényfelfaluba az intézmény jó híre miatt.

Keresztes Imre polgármester az átadó végén George Bernard Shaw szavaival fejezte be beszédét: „Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában