ismét lencsevégen

2019.04.23. 19:25

Újra fehér szarvast fotóztak Nógrádban

A gyönyörű állatot ezúttal Hizsnyai Sándornak sikerült megörökítenie.

Sz. R.

Újra Szentkút környékén tűnt fel a gyönyörű állat Fotó: Hizsnyai Sándor

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, hófehér csodaszarvas járja a nógrádi erdőket. Az állatot még februárban, Mátraverebély és a szentkúti erdő környékén kapta lencsevégre a bátonyterenyei fotós, Jakab Lászlóné Emese.

Emesétől akkor megtudtuk, hogy a környéken egy fiatalabb példány is él, lehet ezúttal őt sikerült megörökíteni.

Újra Szentkút környékén tűnt fel a gyönyörű állat
Fotó: Hizsnyai Sándor

– Szentkútról hazafelé tartva futottam össze ezzel a kis csapattal, amikor autóm előtt átvágtak az úton. Meglepetésemben azonnal megálltam, morogva magamban, hogy persze most nincs kéznél a fotószett. Szerencsémre a szarvasok megálltak legelészni a túloldali erdős résznél, így volt időm lassú mozdulatokkal előszedni a csomagtartóból a fényképezőgépet, és az autó mögül sikerült őket megörökítenem. Érdekes volt megfigyelni a mozgásukat, mert a “különc„ társukat közrefogva haladtak, mintha óvták volna. Vagy csak a fehér társuk helyezkedett úgy, hogy biztonságban érezze magát. Majd szép lassan beballagtak a sűrűbe – mondta el portálunknak Hizsnyai Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában