Helyi közélet

2016.10.22. 13:34

Több mint ötven halott a kameruni vonatbalesetben

fenyvesi

Ötvenhárom ember vesztette életét egy kameruni vonatbalesetben pénteken - jelentette a nyugat-afriaki ország állami médiája.

Yaounde-MTI/AFP/Hszinhua/Reuters. A kameruni fővárosból, Yaoundéból a mintegy 200 kilométerre fekvő, tengerparti Doualába tartó személyszállító vonat a fővárostól mintey 120 kilométerre kisiklott és felborult. Korábbi jelentések szerint számos sérültje is van az balesetnek.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] A videofelvételről készített képen oldalára dőlt vasúti kocsi mellett emberek, miután kisiklott egy vonat a kameruni Esakában. A balesetben legalább 53 ember életét vesztette. (MTI/AP/Equinox TV)[/caption]

A Hszinhua kínai hírügynökség szerint a szerencsétlenség órákkal azután következett be, hogy a Yaoundét Doualával összekötő országút egy szakasza beomlott az éjszakai esőzések miatt. Más források arról számoltak be, hogy az útvonalon egy híd omlott össze.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotó: MTI/AP/Equinox TV[/caption]

Emiatt többen a vasutat választották ahhoz, hogy Doualába jussanak. A balesetet a helyi hatóságok szerint az okozta, hogy a vonat túlzsúfolt volt. A Reuters hírügynökség szerint viszont további szerelvényeket csatoltak az általában 9 vagonnal közlekedő vonathoz, hogy helyet biztosítsanak a sok utasnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában