Helyi közélet

2016.10.04. 08:16

Születésnapos színésznőt ünnepeltek

fenyvesi

Barátai, kollégái, ismerősei és tisztelői köszöntötték nemrég Mohorán Pásztor Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőt nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

H.H.

Mohora. A Tolnay Klári Emlékházba érkezők először azt hitték, elkéstek az eseményről, hiszen már messziről hallatszott az ünnepelt közismert hangja – mint kiderült, csupán egy korábbi interjú felvételét játszották le felvezetésként a házigazdák. Amint Balogh Erika, a fővárosi Aranytíz Kultúrház igazgatója a mikrofonhoz lépett, kezdetét vette a „hivatalos” köszöntők sora. A pályatárs némi összefüggéseket tárt fel Pásztor Erzsi és Tolnay Klári művészete között, majd felkonferálta a magyarnándori asszonykórust: a hölgyek egy palóc népdalcsokrot énekeltek. Ezután váratlanul Bajza Viktória színésznő toppant elő, és a Hello Dolly musical címadó dalának „átiratával” kedveskedett.

[caption id="" align="aligncenter" width="1193"] Pásztor Erzsi Mohorán sok-sok humorral vegyítve beszélt pályájáról[/caption]

Természetesen Pásztor Erzsi is szót kapott, nem kevés humorral említve, hogy az elmúlt héten több helyen, különböző tévé- és rádióműsorokban köszöntötték, holott azt „meg is kell élni”. Kijelentette, soha életében senki sem patronálta, sőt, inkább őt kellett sokszor visszafogni, visszatartani a vitális lendületét, és a hosszú színpadi szereplés megadta azokat a lehetőségeket, amivel a közönséget, a színházbarátokat kiszolgálhatja.

[caption id="" align="aligncenter" width="671"] Sándor György humoralista több mókás köszöntés-változatot is felolvasott[/caption]

A köszöntéssel párhuzamosan az emlékház belsejében megnyílt „Lassan lejár a Pásztor óra” című kiállítást Sándor György „humoralista” sajátos-tréfás módon méltatta. Ruhájának különböző külső és belső zsebeiből sorra vette elő a papírosokat, és olvasott fel előbb egy „kommunista” üdvözlő szöveget, majd belekezdett egy gyászbeszédbe, végül nagy nehezen megtalálta a végleges, és alaposan összefirkált változatot. Mókásan azt mondta, miután Pásztor Erzsi fiatal fejjel tökéletesen alakított nálánál jóval idősebb figurákat, épp itt az ideje, hogy ha nem is Rómeóként, de Júliaként lássuk a színpadon – a közönség harsány kacagással díjazta a jól sikerült poént.

[caption id="" align="aligncenter" width="671"] Az ünnepelt átveszi a róla készült portréképet – jobbra Balogh Erika, az Aranytíz igazgatója[/caption]

Közben az udvari alkalmi nézőtéren körbejárt egy „80-as” szívecske, amit az összes résztvevő vendég aláírt. A „hivatalos” rész pedig ezzel le is zárult, de a széksorokból sorra járultak még az ünnepelt elé a tisztelők, virágcsokorral, egyéb ajándékokkal, amelyek között egy róla készült portréképet is kapott a művésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában