Helyi közélet

2017.06.30. 05:05

Szlovák tábor gyerekeknek

fenyvesi

Harmadik alkalommal szervezett egyhetes tábort a község szlovák nemzetiségi önkormányzata, ezúttal huszonöt tanuló részvételével. Ők mindannyian szlovák gyökerekkel rendelkeznek, családjukkal együtt őrzik elődeik hagyományait, és jártak a Madách Imre Általános Iskolában tartott szlovák nyelvi szakkörnek is.

Szügy. A tábor kezdőnapján játékos formában ismerkedtek a gyerekek északi szomszédjaink nyelvével, ami a későbbiekben rendszeresen előkerült, majd az összetartozásunkat jelképezve a fiatalok kézzel festett póló készítésében mutathatták meg ügyességüket.

[caption id="" align="aligncenter" width="960"] A gyerekek a szórakozás mellett hasznos ismeretekkel gazdagodtak a táborban[/caption]

A falumúzeum udvarán a helyi idősek segítségével bepillantást nyerhettek a régi falusi életbe, felfedezhették a lakóház használati tárgyait, az egykori viseleteket. A kemencénél megtanulták a kenyérsütés műveleteit, majd megkóstolták a frissen készült cipókat.

Emellett kirándultak Ipolytarnócra, az ősmaradványok világába és a kalandparkba, Csesztvén a Teréz-kilátóhoz és a Madách-emlékházba, valamint Esztergomba. A zárónapon pedig a közös kézimunkázás mellett bográcsozással búcsúztatták a gyerekek a tábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában