Nógrád megye

2017.11.24. 10:29

Szarvasbika okozott balesetet

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz négy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés az elmúlt 24 órában.

Salgótarjánban, a Nagymező úton november 24-én egy menetrend szerint közlekedő autóbusz elütött egy bokros erdős területről hirtelen előugró szarvasbikát. Hiába fékezett a sofőr szinte azonnal, nem tudott megállni időben. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, az állat azonban nem élte túl az ütközést.

 

Fotó: police.hu

 

A megyében ezen kívül további három anyagi káros baleset helyszínén is intézkedniük kellett a rendőröknek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ősszel és télen egyre gyakrabban kell vadon élő állatokra számítani az úttestek közelében! A vadon élő állatok gyors mozgásuk, szokatlan reakcióik miatt gyakran okoznak közúti közlekedési baleseteket, amelyek fokozott odafigyeléssel megelőzhetők.

Kérik, hogy a járművezetők az erdős tájak között vezető útszakaszokon, a mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő útvonalakon, valamint, ahol tábla is jelzi a veszélyt, figyelmesen közlekedjenek, járművük sebességét igazítsák a látási viszonyokhoz!

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában